Τσίπρας: Ιδεοληπτικό το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα ασύλου

«Μετατρέψατε το προσφυγικό σε ζήτημα καταστολής» είπε στον Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας Βουλή Κυριάκος Μητσοτάκης

«Iδεοληπτικό» το οποίο «θα αποδειχθεί αναποτελεσματικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα ασύλου στη χώρα μας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή.       

«Καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετατρέψατε το προσφυγικό σε ζήτημα καταστολής» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας και ότι δημιουργεί δομές χωρίς ανθρώπινες συνθήκες και χωρίς να έχει προετοιμάσει τις τοπικές κοινωνίες. 

«Τα στελέχη σας ακολουθούν ακραία ρητορική και συγκρίνουν την έλευση των προσφύγων με εισβολή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρόσθεσε: «Μετατρέψατε το προσφυγικό σε μεταναστευτικό για να ικανοποιήσετε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων σας, αλλά αυτό είναι λανθασμένη επιλογή για τον επιπλέον λόγο ότι θα σας πούνε οι Ευρωπαίοι εταίροι "γιατί μας ζητάτε μετεγκατάστασεις αν είναι μετανάστες και γιατί μας ζητάτε αναθεώρηση του Δουβλίνου. Βρείτε τα με τις χώρες προέλευσής τους"».

«Τα Βρασνά είναι δικό σας δημιούργημα. Εξακολουθείτε να ακροβατείτε ανάμεσα στη δύσκολη πραγματικότητα και της ανάγκης σας να συνεχίσετε να χαϊδεύετε τα αυτιά της κομματικής σας βάσης. Λέτε ότι θα κάνετε μαζικές επιστροφές στην Τουρκία. Αλήθεια; Πώς θα το κάνετε; Μας κατηγορείτε ότι κάναμε μόνο 1.800 επιστροφές. Αλήθεια είναι αλλά πέραν αυτών υπήρξαν άλλες 17.500 εθελοντικές επιστροφές και 10.000 επανενώσεις οικογενειών και έγιναν και 22.000 μετεγκαταστάσεις. Άρα συνολικά 50.000 άνθρωποι έφυγαν. Θα κάνετε εσείς 50.000 επιστροφές στην Τουρκία» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.   

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το θέμα «από διεθνές και ευρωπαϊκό σε εθνικό ή το χειρότερο σε ελληνοτουρκικό». 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «απαράδεκτες»  δηλώσεις Τσαβούσογλου για «κακομεταχείριση των προσφύγων» αλλά πρόσθεσε: « Δεν είστε σε θέση να του απαντήσετε, όχι γιατί είναι αληθή αυτά που λέει- απολύτως ψευδή και απαράδεκτα είναι. Αλλά γιατί τα περισσότερα από αυτά που ψευδώς μας κατηγορεί, οι μισοί βουλευτές, δήμαρχοι και πολιτευτές της ΝΔ τα έχετε προτείνει κατά καιρούς σε τηλεοπτικούς σταθμούς και σε δημόσιες ομιλίες: "Να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορά μας από την εισβολή. Να εξετάσουμε την αποτροπή στη θάλασσα. Και οι επαναπροωθήσεις δεν είναι κακή ιδέα αν χρειαστεί. Να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι η ζωή τους στην Ελλάδα θα είναι πιο δύσκολη από ότι από εκεί που έρχονται". Αυτά λέγανε και αυτά λένε ακόμη βουλευτές και πολιτευτές σας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top