Μητσοτάκης σε Μοσκοβισί: Ευχαριστούμε για τη στήριξη στα δύσκολα

Επί τάπητος στη συνάντηση οι δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας

Με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πρόοδος, που έχει ήδη επιτευχθεί, στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. 

«Κλείνει» το μάτι ο Μοσκοβισί: Θα βρούμε λύσεις για το δημοσιονομικό κενό

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς και για τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. 

«Αγαπώ την Ελλάδα και είμαι πολύ ικανοποιημένος που είναι πλέον στον σωστό δρόμο. Θέλω να σας συγχαρώ προσωπικά που γίνατε πρωθυπουργός και να σας ευχηθώ τα καλύτερα», είπε ο Μοσκοβισί στον πρωθυπουργό.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Λάβαμε ισχυρή εντολή, όπως ξέρετε, για να αλλάξουμε τη χώρα και να ακολουθήσουμε άλλη πορεία. Νομίζω κάναμε πολύ καλή αρχή», είπε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μοσκοβισί για το γεγονός ότι σε κρίσιμες στιγμές στήριξε την Ελλάδα.

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες

Νωρίτερα, το πρωί, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Με τον Πιερ Μοσκοβισί, στην τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ως επίτροπος Οικονομικών, δε συζητήσαμε μόνο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνάντηση σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Άλλωστε επί τεσσεράμισι χρόνια κάναμε πολλά, σε αντίξοες συνθήκες, για να μπορούν όλοι σήμερα στην Ευρώπη να μιλάνε για ένα μικρό θαύμα. Από τη χρεοκοπία και τα άδεια ταμεία αφήσαμε πίσω μας 37 δισ. ευρώ και σταθερή ανάπτυξη. Περισσότερο κουβεντιάσαμε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και για το μέλλον της ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top