Τσίπρας σε FT: Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης για Βόρεια Μακεδονία

«Καιρός τα Βαλκάνια να αποτελέσουν καταλύτη για ειρήνη»

Ο Αλέξης Τσίπρας

Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επίσημων συνομιλιών για την ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στους Financial Times.

«Η επιλογή αφορά το αν θα προσδεθεί σταθερά η Βόρεια Μακεδονία και τα Δυτικά Βαλκάνια στην ΕΕ ή αν θα διακινδυνεύσουμε πυροδότηση μιας νέας κρίσης, δίνοντας το μήνυμα ότι οι επίπονες μεταρρυθμίσεις δεν επιβραβεύονται», εκτιμά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι η ΕΕ έχει ήδη αναβάλει τη σχετική απόφαση μία φορά και τονίζει ότι θα είναι κρίσιμη όχι μόνο για τη χώρα και την περιφερειακή σταθερότητα, «αλλά και για την ίδια την Ευρώπη, την αξιοπιστία της και όσα αυτή αντιπροσωπεύει».

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκλείδωσε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και ανέδειξε τη σημασία του ίδιου του ευρωπαϊκού εγχειρήματος σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές του.

«Η εποχή στην ευρωπαϊκή ιστορία που τα Βαλκάνια αποτελούσαν καταλύτη διχασμού και πολέμου έχει τελειώσει. Είναι καιρός η περιοχή μας να αποτελέσει καταλύτη για την ειρήνη», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top