ΚΕΘΕΑ: Αντιδράσεις προκαλούν οι αλλαγές στη διαδικασία ορισμού διοίκησης

Τσίπρας: «Θέλουν να τελειώσουν με ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν»

Αλλαγές στη διαδικασία ορισμού της διοίκησης του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σχεδιάζει η κυβέρνηση προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και των ανθρώπων που δουλεύουν στον φορέα απεξάρτησης.

Το ΚΕΘΕΑ λειτουργούσε αυτόνομα για 37 χρόνια. Οι εργαζόμενοί του, μέλη που έχουν απεξαρτηθεί και βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης, γονείς και φίλοι των θεραπευτικών προγραμμάτων, αποτελούσαν τη Γενική Συνέλευση περίπου 100 ατόμων, που όριζαν τη διοίκηση του οργανισμού.

Τώρα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, το ΔΣ θα διορίζεται από το Υπουργείο υγείας, ενώ η γενική συνέλευση θα αποφασίζει την πολιτική του κέντρου.

Κατά τη συνάντηση του με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «δόγμα του σοκ» από την κυβέρνηση, τονίζοντας πως «στην πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν».

Κύκλοι του υπουργείου υγείας επισημαίνουν πως οι αλλαγές διασφαλίζουν τη χρηστή οικονομική διαχείριση, καθώς η επιχορήγηση του ΚΕΘΕΑ φτάνει τα 20 εκ ευρώ ετησίως και πως δε θα επηρεάσουν καθόλου την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει το ΚΙΝΑΛ την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ενώ για ταφόπλακα στη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ κάνει λόγο το ΚΚΕ. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τoυ Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top