Μητσοτάκης: Συνάντηση Με Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Αισιόδοξος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο είχε το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Νέας Υόρκης) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε όλο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel εδώ 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κομβική χρονιά το 2019 και για τους δύο. Ο Αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του για να καθοδηγήσει την αρχιεπισκοπή Αμερικής στον 21ο αιώνα ενώ ο Πρωθυπουργός, μετά την ισχυρή εντολή της 7ης Ιουλίου, αναλαμβάνει να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων: Προσβλητική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού: «Όσες φορές ήμασταν ενωμένοι μεγαλουργήσαμε και γράψαμε χρυσές σελίδες στην Ιστορία μας και στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Όσες φορές διχαστήκαμε, δοκιμάσαμε το πικρό ποτήρι της ήττας και της συρρικνώσεως του γένους μας».

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τη μεγάλη συγκίνησή του για την παρουσία του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τονίζοντας: «Χαίρομαι πολύ που μνημονεύσατε τη σημαντική έννοια της ενότητας η οποία για εμένα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει ο Ελληνισμός και πάλι να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και να μπορέσει να μεγαλουργήσει, όπως το έπραξε πολλές φορές στη μακρά Ιστορία του. Αυτή η ενότητα, Σεβασμιώτατε, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες, οι οποίοι κατοικούν στη μητέρα πατρίδα. Αφορά και τους Έλληνες της ομογένειας. Αφορά και την ενότητα, τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την ομογένεια με τη μητέρα πατρίδα».

Θερμή υποδοχή του Μητσοτάκη από τους ομογενείς στην Αστόρια

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε απολύτως κρίσιμη την αποστολή του Αρχιεπισκόπου. «Έχω, Σεβασμιώτατε, μεγάλες προσδοκίες από το έργο το οποίο μπορείτε να επιτελέσετε, εδώ στην Αμερική. Και το όνομά σας είναι ίσως συμβολικό. Ως φορέας ελπίδας και μέσα από το δικό σας έργο μας δίνετε τη δύναμη και τα ψυχικά και πνευματικά αποθέματα να πορευθούμε και εμείς στο δικό μας δύσκολο δρόμο, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με βαθιά γνώση της Ιστορίας μας, με σεβασμό στην Εκκλησία μας και στις παραδόσεις μας, κρατώντας πάντα μέσα μας αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς ως έθνος».

Χρέος μας να στηρίξουμε τους Έλληνες της διασποράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο χρέος του ελληνικού κράτους. «Δικό μας χρέος είναι να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, το δικό σας σπουδαίο έργο. Να εξασφαλίσουμε ότι οι δεσμοί της ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα παραμενουν ουσιαστικοί, ποιοτικοί και λειτουργικοί, διευκολύνοντας τους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό, στις σχέσεις τους με το ελληνικό κράτος και βέβαια δίνοντας, επιτέλους, τη δυνατότητα σε όσους Έλληνες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και κατοικούν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίζουν από το μόνιμο τόπο διαμονής τους».

Στην συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ο Πρωθυπουργός  μετέβη συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα και τον γιό του Κωσταντίνο  ο οποίος σπουδάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι τρείς πήγαν μαζί στο παρεκκλήσι για να ανάψουν ένα κερί.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top