Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων

«Η πρόταση σας είναι στην κατεύθυνση που ήταν η δική μας»

Γραφεια ΣΥΡΙΖΑ

Την απάντηση ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων είναι στην κατεύθυνση, που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η Κουμουνδούρου.

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζεται “αντισυνταγματική” και “προσβλητική” από τον κ. Μητσοτάκη, είναι το πόρισμα που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Επιτροπή, που συστάθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή επιστημόνων από όλο το πολιτικό φάσμα και εκπροσώπων των αρμόδιων ανεξάρτητων και δημόσιων αρχών», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ψήφο των αποδήμων.

Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων: Προσβλητική η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Αντιθέτως, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ήταν «εκείνη που επί δεκαετίες εκμεταλλευόταν το θέμα μόνο για επικοινωνιακούς και  μικροπολιτικούς λόγους, χωρίς τελικά να το επιλύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μόνο κόμμα που κατέθεσε αναλυτική πρόταση η οποία κατοχυρώνει πλήρως το δικαίωμα ψήφου όλων των συμπατριωτών μας που ζουν έξω από την Ελλάδα, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που έχουν υιοθετήσει προ πολλού χώρες με αντίστοιχο προφίλ διασποράς».

«Ας συμβουλευτεί, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, τον υπουργό του κ. Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος ως συντάκτης της Έκθεσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) έχει καταθέσει πρόταση που κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top