Βαρουφάκης για πόθεν έσχες: Είμαι ο μόνος που φέρνω χρήματα από την Ελβετία

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 απαντά στην κριτική για τον λογαριασμό στο εξωτερικό

Τη δική του απάντηση στα σχόλια και την κριτική που δέχθηκε, μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τον τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων του προήλθε από το εξωτερικό, από διαλέξεις και πνευματικά δικαιώματα.

Όπως τονίζει τα εισοδήματά του για το 2016 και το 2017 ανήλθαν στα 330.197 και 515.611 αντίστοιχα και προσθέτει πως «αυτό που ΔΕΝ αναφέρει το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ είναι ο φόρος εισοδήματος που κατέβαλα στον... Ευκλείδη τις δύο εκείνες χρονιές».

Το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη

«Συνολικά, επί ξένων εισοδημάτων μου ύψους 845.808 ευρώ πλήρωσα φόρο 443.518 ευρώ - μεταφέροντάς τα από το εξωτερικό», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως ποτέ δε μετέφερε ούτε ένα ευρώ εισοδημάτων μου από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Πόθεν έσχες Βαρουφάκη

Τα εισοδήματα και οι καταβληθέντες φόροι του Γιάνη Βαρουφάκη για το 2016 και το 2017

«Τον λογαριασμό στην Ελβετία τον έχω χρόνια και τον χρησιμοποιώ ώστε να συγκεντρώνονται εκεί τα ξένα εισοδήματά μου, πριν τα μεταφέρω στον ελληνικό λογαριασμό μου για να πληρώνω μεγάλους φόρους στο Δημόσιο» προσθέτει και καταλήγει: « Πρέπει να είμαι ο μόνος έλληνας πολιτικός που κάνει συστηματικά μεγάλη εισαγωγή συναλλάγματος και δεν έχει κάνει ποτέ εξαγωγή ούτε ενός ευρώ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top