Πόθεν έσχες: Αυτοί είναι οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής

Καταθέσεις εκατομμυρίων, σπίτια με πισίνες αλλά και «κόκκινα δάνεια»

Με καταθέσεις εκατομμυρίων βαριά χαρτοφυλάκια, ακίνητα,.  βοσκοτόπια και απλήρωτα δάνεια, εμφανίζονται πολλοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου. Τους πλούσιους και τους φτωχούς της Βουλής αλλά και τα παράξενα από τα όσα δήλωσαν βουλευτές και υπουργοί κατέγραψε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η Ειρήνη Σαββοπούλου.  

Τα πόθεν έσχες Μητσοτάκη και Τσίπρα

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ 

Με γερά πορτοφόλια εμφανίζονται πρώην και νυν υπουργοί και βουλευτές που έχουν κάνει το κουμάντο τους. Υπέρμαχος.... της αποταμίευσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς οι οικογενειακές τραπεζικές τους καταθέσεις φτάνουν το 1,5 εκατομύριο ευρώ.

Το «χρυσό» πόθεν έσχες του Παπαδημούλη: Εκατομμυριούχος ο ευρωβουλευτής

Κοντά στο 1 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που έχει σε τράπεζες, ελληνικές και ξένες, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον σύζυγό της.

Περίπου μισό εκατομμύριο είναι και οι αποταμιεύσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιώργου Βαρεμένου, με  τις συζύγους τους. 

Υπάρχουν και εκείνοι φυσικά που επέλεξαν να επενδύσουν σε συνάλλαγμα. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ένα ιδιαίτερα πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια. Φτάνει τις 400.000 ευρώ, εκ τα οποίων τα μισά είναι σε λίρες Αγγλίας. 

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών

Πρωταθλητής στις καταθέσεις;  Ο Γιώργος Βαγιωνάς, πρώην βουλευτής ΝΔ, με το ιλιγγιώδες  ποσό του 1. 700. 000 ευρώ. 

ΣΠΙΤΙΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ....ΠΙΣΙΝΕΣ - ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

Οι βουλευτές μας έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και στα ακίνητα. Εξ αδιαιρέτου, με υψηλή κυριότητα ή επικαρπία, άλλοι από κληρονομιές και μαζί με μέλη των οικογενειών τους.  

125 ακίνητα, ένα μάλιστα με πισίνα, εμφανίζει στο πόθεν έσχες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  54 ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τη σύζυγ’ο του. 
«Πετραδακι – πετραδάκι»  και τα 44 ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη, τα 30 της Ντόρας Μπακογιάννη και τα 21 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

"ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΟΤΕΡΟ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ" 

Αρκετοί βουλευτές έχουν και σκάφη και πάνε και βόλτα. Ιστιοφόρο 15 μέτρων διαθέτει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ    ταχύπλοα έχουν ο Παύλος Πολάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κουπί τραβάνε με τις βάρκες τους οι Λιάνα Κανέλη, Τάσος Κουράκης και Σοφία Σακοράφα. 

ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ…  ΑΓΥΡΙΣΤΑ: ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ

Ο πρώην υπουργός Τέρενς Κουίκ με περίπου 1. 140.000 ευρώ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης των τραπεζών, ενώ έχει μπει σε ρύθμιση και για τις οφειλές του (200.000 ευρώ ) προς την εφορία.

Μεγάλα δάνεια έχουν επίσης η Μαρία Σπυράκη (671.000) ο Άδωνις Γεωργιάδης (600.000) αλλά και η Έλενα Κουντουρά (880.000) . Η πρώην υπουργός Τουρισμού έχει πάψει να τα εξυπηρετεί.  

«Τρελά» ποσά χρωστούν Κουντουρά και Κουίκ σε δάνεια ή οφειλές

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως αυτή του Κώστα Ζουράρι που ενώ ήταν μέλος της κυβέρνησης, δεν πλήρωνε την εφορία. Το χρέος του από ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος έφτασε τις 24.600 ευρώ και τελικά μπήκε σε ρύθμιση.  

ΟΙΚΟΠΕΔΑ...ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ 

Εντύπωση προκάλεσε το πόθεν έσχες της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η  πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει αγοράσει το 2015 δυο οικόπεδα στο Βέλγιο. Τα χρήματα προήλθαν τα μισά από δάνειο και τα υπόλοιπα από εισοδήματα προηγουμένων ετών, αν και ήταν μόλις ένα χρόνο ευρωβουλευτής.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top