Προανακριτική για Novartis: Οι επόμενες κινήσεις και το ειδικό δικαστήριο

Έντονες διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία

Έντονες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η απόφαση για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis και τις καταγγελίες για πολιτική σκυεωρία.

Με τη Νέα Δημοκρατία να αποφασίζει να εξετάσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, τα ενδεχόμενα, που ανοίγονται, είναι δύο.

Η Επιτροπή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις συνεδριάσεις τον Οκτώβριο:

-    είτε θα αποφανθεί ότι δεν είναι αρμόδια για να εξετάσει την υπόθεση και θα την επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, για να εξετάσει τις ευθύνες Παπαγγελόπουλου,

-    είτε θα αξιολογήσει τα ευρήματα και θα εκδώσει το πόρισμά της προς την Ολομέλεια της Βουλής, που στη συνέχεια μπορεί να αποφασίσει έως τη συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να κινηθεί με μεγάλη προσοχή στο θέμα, με τις συζητήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι έντονες.

«Θα αξιολογηθεί εάν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα», είπε ο γραμματέας της ΚΟ ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε δημοσίως  υπέρ της άποψης να μην προχωρήσει η Βουλή σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής έχει ταχθεί η Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top