Τσακαλώτος: Tα «επιτεύγματα» Μητσοτάκη είναι πάνω σε ό,τι εμείς χτίσαμε

«Θα πρέπει να έχουν κάποια σεμνότητα», λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Δεν μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι ξαφνικά ήρθε η Νέα Δημοκρατία και αυξήθηκαν διά μαγείας τα έσοδα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκώντας επίθεση στην κυβέρνηση για τα τις εξαγγελίες της.

Μητσοτάκης: Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σταϊκούρας μας παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία των δύο τελευταίων μηνών ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης. Θα πρέπει να έχουν κάποια σεμνότητα, διότι είναι προφανές, όχι μόνο σε κάθε οικονομολόγο αλλά σε κάθε πολίτη, πως ό,τι έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες είναι πάνω σε αυτά που χτίσαμε εμείς», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το θέμα των πλεονασμάτων, σημειώνοντας πως  «είχαμε σχέδιο, είχαμε την αξιοπιστία μας και είπαμε ότι οι δανειστές θα παίρνουν τα λεφτά που είχαμε συμφωνήσει από τα αποθέματα που είχαμε κι εμείς θα μπορέσουμε να μειώσουμε 1% τον στόχο για να πάει στο 2,5%. Ήταν μια καλή στρατηγική για την Ελλάδα, που θα μείωνε τη λιτότητα, και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το συνέχισε η Νέα Δημοκρατία».

Τα 16 μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Τσακάλωτος κατά Μητσοτάκη: Ούτε ο Χριστός τέτοια θαύματα!

«Μας είπαν ότι θα διαπραγματευτούν για τη μείωση των στόχων - άλλα έλεγαν τα προεκλογικά σποτάκια - όταν η ωραία κοιμωμένη βρει τον πρίγκιπά της και τη φιλήσει για να ξυπνήσει», πρόσθεσε.

Με αφορμή το υπό διαβούλευση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αλλά και κληθείς να σχολιάσει την κριτική που είχε δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Οι επενδύσεις δεν θέλουν μόνο να κλείνεις τα μάτια στους επιχειρηματίες ή μόνο με μείωση των φόρων επί των κερδών θα έρθουν ξαφνικά οι επενδύσεις. Θέλει στρατηγική, θέλει θεσμούς, θέλει αναπτυξιακή στρατηγική, θέλει να ξέρεις πού θέλουν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Είναι ένα πολύπλοκο σχέδιο, που πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις αλλά σε πάρα πολλούς τομείς».

Τι περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

«Βασικά τώρα σκέφτονται 6-7 μεγάλα έργα, σκέφτονται ότι η αναπτυξιακή τους στρατηγική επιστρέφει στο αναπτυξιακό μοντέλο που είχαμε πριν από την κρίση, μεγάλα έργα. Δεν είναι η Ελλάδα μόνο για μπετόν. Η ανάπτυξη είναι πολύ σύνθετο πράγμα. Χρειάζεται πολύπλευρη αντιμετώπιση. Και δεν είναι μόνο ο τουρισμός και η οικοδομή», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top