Εγκρίθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Μάτι

Κόντρα για τον καθαρισμό του οικοπέδου

Bουλή νομοσχέδιο για το Μάτι

Κυρώθηκε επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με θέμα «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018" (Α΄ 127), σύσταση και καταστατικό λειτουργίας της εταιρείας "Μάτι Ξανά"»,  για την αποκατάσταση στο Μάτι. 

Κατά τη συζήτηση σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ότι δεν καθαρίστηκε με ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης το οικόπεδο με καύσιμη ύλη στο Μάτι, παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα στη μοιραία πυρκαγιά από παρόμοιες αιτίες.    

«Το οικόπεδο δεν καθαρίστηκε ποτέ. Και είχατε συμφωνήσει με κόστος 800 χιλιάδες ευρώ,  ενώ ο πρωθυπουργος κανόνισε να γίνει δωρεάν η μεταφορά της καύσιμης ύλης» τόνισε ο κ. Καραμανλής.  

Ο ισχυρισμός του υπουργού Υποδομών προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο διάλογος: 

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν ήσασταν στις επιτροπές. Το οικόπεδο καθαρίστηκε τρειςφορές. 

Καραμανλής: Δεν ξέρετε τι λέτε. Δεν ακούσατε τι είπα. Δεν καθαρίστηκε παρά μια φορά μόνο. 

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ανέφερε:  
«Αν ήμουν στο πνεύμα των βουλευτών της ΝΔ… Ρωτάω, τι εχει γίνει για τις πλημμύρες της Χαλκιδικής πριν δύο μήνες;  Βγήκε η υπουργική απόφαση για αποζημιώσεις; Δεν είχαμε καταστροφές εκεί και  πνίγηκαν επτά άνθρωποι; Με τις φωτιές στην Εύβοια; Βγήκε η ΚΥΑ; Όχι! Για να δείτε πόσο εύκολος είναι ο λαϊκισμός». 

«Για επικοινωνιακή τακτική στην Ηλεία με τους 49 νεκρούς» μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Η. Κατρίνης, ο οποίος υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να διδάσκεται στα πανεπιστήμια και αλλού αυτό» για να λάβει σκληρή απάντηση από τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο.   

«Δεν ξέρει ο κ. Κατρίνης ότι έχουν ασχοληθεί πανεπιστήμια με τη διαχείριση των πυρκαγιών στην Ηλεία. Και στην Κύπρο όπου διδάσκω εκλήθη συνάδελφος για τις πυρκαγιές εκεί. Η επικοινωνία ειναι μια από τις δύο ράγες στο επιχείρημα. Αν όμως δεν υπάρχει πολιτική, η επικοινωνία παραμένει μια φούσκα. Εξάλλου στην Ηλεία μετά τις πυρκαγιές με τους νεκρούς η ΝΔ αύξησε τα ποσοστά της» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top