Ζορμπά κατά Μενδώνη: Να μη λερώνει τα Μάρμαρα με λάσπη!

Επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα του δανεισμού από το Βρετανικό Μουσείο

Μυρσίνη Ζορμπά

«Ανακατεύοντας κυριολεκτικά τα μάρμαρα με τη λάσπη, δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού ένα  ακραία  εμπαθές Δελτίο Τύπου (2.9.19), το οποίο αποπειράται να καλύψει το ατόπημα του αιτήματος δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα και το μερίδιο ευθύνης της ηγεσίας του υπουργείου σ’ αυτό, με πρωτοφανώς αήθεις προσωπικές επιθέσεις και διαστρεβλώσεις, αποδεικνύοντας απλώς πως το ήθος, η θεσμική συμπεριφορά και η δεοντολογία απουσιάζουν παντελώς από την παρούσα επικοινωνιακή τακτική του υπουργείου» υποστηρίζει η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σχετικά με το ζήτημα του δανεισμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. 

Μενδώνη στο Star: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στους Έλληνες

Μητσοτάκης: Έκθεση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα

Όπως επίσης αναφέρει «πρόκειται για ένα κείμενο-μνημείο λάσπης, επικίνδυνο πολιτικά και πολιτισμικά» και καταλήγει: 

«Το μέγεθος του ατοπήματος, στο οποίο έχει υποπέσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συμβουλεύοντας και τελικά εκθέτοντας τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος πρότεινε στο Βρετανό πρωθυπουργό (που ήταν αναρμόδιος) τον προσωρινό δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει ήδη γίνει αντιληπτό από όλους και έχει ήδη λάβει την απάντηση από τους αρμόδιους του Βρετανικού Μουσείου.

Το αίτημα δανεισμού αποτελεί πλέον τετελεσμένο, μετά και την απάντηση του Βρετανικού Μουσείου, συνεπώς μια πολιτική εκκρεμότητα που πρέπει ο πρωθυπουργός να βρει τον τρόπο να αποσύρει.

Τέλος, το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και  να μην λερώνει τα μάρμαρα με λάσπη. Το Δελτίο Τύπου της 2.9.19 είναι ένα μνημείο λάσπης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου».   

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top