Μητσοτάκης: Έκθεση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα

Πρόταση στον ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον

Την έκθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα  από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα, προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Observer, στον βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ως πρώτο βήμα για τη μόνιμη  επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

Η έκθεση θα διοργανωθεί το 2021 με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «εξαιρετική συγκυρία».  

Προτείνει επίσης να γίνει ταυτόχρονα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο  αρχαιολογική έκθεση με πολύ σημαντικά αντικείμενα τα οποία θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά από την Ελλάδα στην Αγγλία. 

«Η επιθυμία και η φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, έτσι ώστε η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και με αυτό τον τρόπο να μεταδώσουμε το μήνυμα της σπουδαίας και καθοριστικής συμβολής της Ελλάδας, στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού» αναφέρει  ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Observer.   

«Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την σπουδαιότητα του 2021, θα προτείνω στον Μπόρις: Ως μια πρώτη κίνηση, να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά μας θα στείλουμε πολύ σημαντικά αντικείμενα, τα οποία δεν έχουν βγεi ποτέ από τη χώρα μας, για να εκτεθούν στο Βρετανικό Μουσείο» προσθέτει.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top