Ο υπουργός Ναυτιλίας στο STAR: Περισσότερα δρομολόγια στη Σαμοθράκη

Ακόμη θα δρομολογηθεί η σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης με τη Λήμνο

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR μίλησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφορικά με το χάος που δημιουργήθηκε με τα πλοία στη Σαμοθράκη.

Σαμοθράκη: Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το χάος με τα πλοία

Σαμοθράκη: Στον εισαγγελέα ο φάκελος για μη εκτέλεση δρομολογίων των πλοίων

Μητσοτάκης: Ευρεία σύσκεψη για τη Σαμοθράκη - Ενοχλημένος ο πρωθυπουργός

Σαμοθράκη: Τουρίστες επισπεύδουν την αναχώρησή τους από το νησί

Όπως επεσήμανε ο υπουργός στο λιμάνι της Σαμοθράκης υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στην ασφάλεια προσέγγισης, καθώς πλοία μεγαλύτερα των 115 μέτρων δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Η δεύτερη παράμετρος του προβλήματος είναι ότι ο πυθμένας έχει να καθαριστεί πολλά χρόνια. 

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε οριστική λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Διασφαλίστηκε η σύνδεση μέχρι 31/10 όποτε και λήγει η σύμβαση με την τωρινή πλοιοκτήτρια εταιρία και αποφασίστηκε η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης των αγόνων γραμμών. «Αυτό πρακτικά σημαίνει νεότερα πλοία με καλύτερα χαρακτηριστικά και η δυνατότητα πλοίου αντικατάστασης» υπογράμμισε. 

Παράλληλα, θα δρομολογηθεί η σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης με τη Λήμνο, κατά τη θερινή περίοδο. Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα καθαριστούν μετά από πολλά χρόνια οι πυθμένες και των δύο λιμανιών της Σαμοθράκης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top