Στυλιανίδης για τις πυρκαγιές: «Η Ευρώπη θα μείνει δίπλα στην Ελλάδα»

Χρυσοχοϊδης: «Καταφέραμε τα βασικά» - «Αυτή την Ευρώπη θέλουμε»

Δείτε στο video τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πηγή video: Εκπομπή ANT1 «Καλοκαίρι Μαζί»

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Ευρωπαίος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κος Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας λέγοντας πως «είδαμε και συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, συζητήσαμε με τους τεχνοκράτες και τους ειδικούς από την πολιτική προστασία και το πυροσβεστικό σώμα. Ειλικρινά η κατάσταση ειδικά στην Εύβοια ήταν πάρα πολύ δύσκολη και συνεχίζει να είναι». 

Η Ευρώπη θα μείνει δίπλα στην Ελλάδα και ό,τι χρειαστεί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τις συνέπειες της οικολογικής καταστροφής.

O Eυρωπαίος Επίτροπος. Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε λόγο για «σπάνιο συντονισμό που έχει επιδειχθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στην Εύβοια», επισημαίνοντας ότι «παρόλο που οι πυρκαγιές ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι πυρκαγιές, οι ελληνικές αρχές με τον εξαιρετικό συντονισμό τους κατάφεραν να αποφύγουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αρμόδιους και κυρίως στους πραγματικούς ήρωες που δρουν υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εξαιρετική σημασία του rescEU που ενεργοποιήθηκε πριν μερικές εβδομάδες, λέγοντας πως έχει ήδη φτάσει το πρώτο ιταλικό αεροπλάνο «το άλλο είναι στον δρόμο, έρχεται ένα ισπανικό και υπάρχει σύσκεψη στην Κροατία αν θα έρθουν και τα δύο Κροατικά».

Ο κος Στυλιανίδης δήλωσε ότι «είμαι περήφανος ως ευρωπαίος πολίτης γιατί για ακόμα μία φορά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι κάτι χειροπιαστό», αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη και η προετοιμασία.

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος

Μεταβαίνει στην Εύβοια ο Πρωθυπουργός

O Xρήστος Στυλιανίδης με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Χρυσοχοϊδης: «Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «χθες καταφέραμε τα βασικά. Καταφέραμε να προστατεύσουμε τις ζωές των ανθρώπων και να σώσουμε τις περιουσίες τους. Επίσης η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε με όλες τις παρεμβάσεις και την οριακή προσπάθεια που έγινε από όλους τους συμμετέχοντες. Οι δύσκολες καταστάσεις μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Φωτογραφία: Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi

Τέλος τόνισε πως «η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης αποδείχτηκε έμπρακτα με το rescEU που υπογράψαμε με τον κύριο Στυλιανίδη πριν κάποιες εβδομάδες. Χώρες που είχαν τα δικά τους προβλήματα με τις πυρκαγιές έστειλαν βοήθεια. Αυτό είναι Ευρώπη και αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top