Μητσοτάκης για Εύβοια: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός - Επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια. 

Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κρήτη, όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές, αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται σήμερα στην κεντρική Εύβοια. 

Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας στο πλάι του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες που δίνουν μεγάλη μάχη σε μια δύσκολη πυρκαγιά. Όπως είπε, οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Κέντρο Επιχειρήσεων / Φωτογραφία: INTIME

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως έχει γίνει πλήρης κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να ακούν πάντα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

«Οι πυροσβέστες μας έχουν δώσει τον εαυτό τους και να ξέρουν ότι απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη ολόκληρης της χώρας, αλλά και τον σεβασμό μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρωί θα αφιχθούν στην Ελλάδα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Κροατία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top