«Ξηλώνουν» τη Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γεωργιάδης: «Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει μια ανεξάρτητη αρχή»

Η Βασιλική Θάνου

Αυστηρούς κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του Επικεφαλής τους Επιτροπής Ανταγωνισμού και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση θεσπίζει η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή.

«Δεν μπορεί να με διώξει κανείς. Μόνο αν παραιτηθώ», είχε δηλώσει η επικεφαλής της Επιτροπής Βασιλική Θάνου, η οποία υπήρξε και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός και άμισθη προϊστάμενη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία, όμως, είχε προειδοποιήσει πως θα την απομάκρυνε από τη θέση, όπως θα συμβεί με την ψήφιση το άρθρου 101 του πολυνομοσχεδίου.

Διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Θάνου

O Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Επίτροπο Ανταγωνισμού για τη Θάνου

Όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση, «οι επικεφαλής και τα μέλη διοίκησης των εν λόγω Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν κατέχουν και δεν κατείχαν για ικανό χρονικό διάστημα πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, με οιονδήποτε τρόπο, θέση ιδίως σε γραφεία ή πολιτικά γραφεία του Πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης ή κυβερνητικών οργάνων».

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση της σχετικής διάταξης.

«Διαφωνεί κανείς με αυτό που προτείνουμε; Δηλαδή, ότι το πρόσωπο που προίσταται της Επιτροπής να μην έχει ίχνος πολιτικής επιρροής;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top