Διορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Θάνου

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Η Βασιλική Θάνου στη Βουλή

Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι και επίσημα η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, να αντιδρά έντονα για την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για τον ανταγωνισμό, σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης αφού επισήμανε ότι ο ΟΟΣΑ και η Κομισιόν έχουν συγχαρεί την κυβέρνηση για όσα κάνει για την ανάπτυξη και για το γεγονός ότι διαφυλάσσει την ανεξαρτησία της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, άφησε βαρύτατες αιχμές για κωλυσιεργίες της Επιτροπής στην έρευνα σοβαρών υποθέσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την παραγραφή τους.

O Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Επίτροπο Ανταγωνισμού για τη Θάνου

Ο υπουργός Οικονομίας ευχήθηκε στην κ. Θάνου να είναι «σιδερόκεφαλη», διότι «πρέπει να ερευνήσει πολύ γρήγορα υποθέσεις που προκαλούν ερωτηματικά». Η προτροπή αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και της ΔΗΣΥ που καταψήφισαν την κ. Θάνου και κατηγόρησαν τον κ. Δραγασάκη ότι υποδεικνύει στην κ. Θάνου τι πρέπει να κάνει.

Όσο για την ίδια τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, αναφέρθηκε στην επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «η θέση του προϊσταμένου του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, ασφαλώς δεν είναι θέση πολιτική και πολύ περισσότερο δεν είναι θέση κομματική».

«Νομίζω ότι ένα τέτοιο επιχείρημα είναι νομικά και λογικά αβάσιμο», είπε η Βασιλική Θάνου και ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών ότι «έχει ήδη κατά νου να κινηθεί πολύ γρήγορα για υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή».

«Πιστεύω πως ούτε ο πρωθυπουργός ή ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σκέφτηκαν ή διανοήθηκαν, εφόσον αναλάβω πρόεδρος της Αρχής αυτής, ότι θα με παίρνουν τηλέφωνο και θα μου ζητούν να είμαι υπέρ ή κατά του ενός του άλλου επιχειρηματία. Διαβεβαιώνω ότι δε θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου κάτι τέτοιο. Άλλωστε ουδέποτε έδωσα παρόμοιο δείγμα στη μακρά θητεία μου ως δικαστής», είπε η Βασιλική Θάνου.

Τέλος, η κυρία Θάνου, απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που την κάλεσε να απαντήσει εάν θα παραιτηθεί όταν η σημερινή αντιπολίτευση, αναλάβει κυβέρνηση, είπε: «Θα έλεγα να περιμένετε να δείτε πως θα συμπεριφερθώ στη θέση αυτή και ευχαρίστως πολύ σύντομα σε λίγους μήνες να είμαι και πάλι ενώπιον σας για να λογοδοτήσω για την διαχείριση της Αρχής Ανταγωνισμού». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top