Έφοδος της Μενδώνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Κλειστό το πωλητήριο με τα σουβενίρ λόγω… κλιματιστικού

Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, αλλά και άλλους ιστορικούς χώρους της περιφέρειας, βρίσκουν κλειστά καταστήματα με τα σουβενίρ! Οι ίδιοι απογοητεύονται, ενώ  το Δημόσιο έχει μεγάλη απώλεια εσόδων.

Για «τεχνικούς λόγους», αναφέρει ένα σημείωμα. Φταίει το κλιματιστικό, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. Αγαλματάκια, σηματάκια, σημαιούλες, κι άλλα αντικείμενα που συμβολίζουν τον αρχαίο πολιτισμό και την ελληνική ιστορία μένουν …«αραχνιασμένα» στα σκοτεινά ράφια.  

Απογοητευμένοι φεύγουν οι τουρίστες που ήθελαν να αγοράσουν σουβενίρ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μουσείο, για να δει από κοντά πού οφείλεται το λουκέτο. Η ίδια διαπίστωσε παράλληλα  πως είναι μικρός ο αριθμός των εκθεμάτων και υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων. 

«Ορισμένα πωλητήρια είναι κλειστά και κάποια άλλα τις τελευταίες ημέρες έχουν ανοίξει. Υπάρχει μια διπλή εικόνα. Δημιουργείται πάντως ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου  Συλλόγου Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, Στάθης Γκότσης.  

Ευτυχώς πάντως στο μουσείο, η καφετέρια και το εστιατόριο είναι ανοιχτά, και οι τουρίστες απολαμβάνουν τον ελληνικό καφέ, τους  παγωμένους χυμούς, και ασφαλώς την ελληνική κουζίνα. Ετσι μετριάστηκαν κάπως οι αρνητικές εντυπώσεις.

Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για διαχρονική υποψία σκανδάλων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν όλοι οι μέχρι τώρα υπουργοί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top