Άλλαξε ο… ένοικος, αλλάξαν και οι πίνακες στο Μαξίμου

Ποιες είναι οι επιλογές του Κ. Μητσοτάκη

Εδώ και τρεις εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου μετά και από τη λαϊκή ετυμηγορία που ανέδειξε πρώτο κόμμα τη ΝΔ. Έτσι λοιπόν με την εγκατάστασή του εκεί φρόντισε να παρέμβει και στη διακόσμηση του χώρου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού One, για τη θέση στο γραφείο του κράτησε το έργο του Γιάννη Αδαμάκου από τη σειρά «ΜΠΛΕ». Τον ίδιο πίνακα είχε και στο γραφείο του στη Νέα Δημοκρατία και ανήκει στην προσωπική του συλλογή. 

Μία από τις αίθουσες του Μεγάρου Μαξίμου κοσμεί πλέον το έργο «Ανατολή» του Θεόδωρου Στάμου, πρόταση της συζύγου του, Μαρέβας. Το έργο, μία κόκκινη και μία μπλε κουκίδα σε λευκό φόντο, θεωρείται ότι στέλνει ένα ενωτικό μήνυμα μεταξύ δεξιάς και αριστεράς ή ένα άνοιγμα προς το Κέντρο, καθώς έργο του ίδιου καλλιτέχνη είχε επιλέξει ο Γιώργος Παπανδρέου, το περίφημο «Ατέρμονο Πεδίο» που είχε εντυπωσιάσει και την Χίλαρι Κλίντον. 

Όσον αφορά στον εμβληματικό πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη, «Ελλάδα Ευγνωμονούσα» έμεινε αμετακίνητη στο Μέγαρο Μαξίμου από το 1982 έως το 2009 όταν εξελέγη ο Γιώργος Παπανδρέου. Επέστρεψε ξανά επί Αντώνη Σαμαρά και αποκαθηλώθηκε και πάλι αυτή τη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα, όταν τη θέση της πήρε η «Αντίθεση» Δημοσθένη Κοκκινίδη. 

Πάντως, ούτε αυτή τη φορά η «Ελλάδα Ευγνωμονούσα», επέστρεψε στο Μαξίμου. Για πολλούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει αποστάσεις από τον συγκεκριμένο πολιτικό πόλο της παράταξής του, όμως έστειλε το δικό του μήνυμα σύνδεσης της κυβέρνησής του με την Ορθοδοξίας, επιλέγοντας το έργο «Η Παναγία με τον Χριστό» του Κωνσταντίνου Παρθένη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top