«Εξαρχιστάν» τέλος με το σχέδιο της κυβέρνησης

"Κλειδί" η ενοποίηση ΕΜΠ - Αρχαιολογικού Μουσείου - Ακροπόλ

Η ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο , που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, στοχεύει στο να αναπνεύσουν τα Εξάρχεια και να αναβαθμιστεί μια περιοχή που είναι ορμητήριο εμπόρων ναρκωτικών και κουκουλοφόρων.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - Πολυτεχνείο - «Ακροπόλ Παλάς» είναι τα τρία εμβληματικά κτίρια της οδού Πατησίων που σύμφωνα με το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης  θα ενοποιηθούν υπό το σημαντικότερο μουσείο της χώρας, ώστε να μπορέσουν να εκτεθούν οι θησαυροί που σήμερα παραμένουν κρυμμένοι στα υπόγεια, αλλά και να αναβαθμιστεί σημαντικά η γύρω περιοχή. 

«Το να βελτιωθεί η εικόνα που έχουμε σήμερα στην περιοχή δίνει υπεραξία στην πρωτεύουσα» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Η περιοχή θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της δηλώνουν στο σταρ οι κάτοικοι στο άκουσμα της ενοποίησης του αρχαιολογικού μουσείου με το Πολυτεχνείο το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί προπύργιο των αναρχικών.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ

«Θέλουμε τις πόλεις μας ανοιχτές ζωντανές με το χρώμα των γειτονιών τους την ελευθερία των ταυτοτήτων τους. Με αυτά τα Εξάρχεια δε γίνεται αυτό» διαμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.   

Η υπόγεια επέκταση του μουσείου είναι στα σχέδια της κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι χώροι για την έκθεση των πολύτιμων συλλογών του που το καθιστούν διεθνώς μοναδικό. 

Όπως επίσης διαβεβαίωσε η κ. Μενδώνη το Μουσείο θα αναπτύξει συνέργειες με την αρχιτεκτονική σχολή του Πολυτεχνείου η οποία παραμένει στους χώρους της.

Οι πόροι για τις μελέτες έχουν εξασφαλιστεί από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Για επίθεση πολιτισμού κάνει λόγο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων. «Τι θα κερδίσουμε; Μπορούμε να στεγάσουμε τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη. Να κάνουμε επίθεση πολιτισμού» τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης,  

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:  ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ

Η αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ζητά  να σεβαστεί το κράτος δικαίου.  «Φροντίστε να μην έρθει ώρα που θα εκδώσουμε κανονική ανακοίνωση για να ζητήσουμε την παραίτησή σας» ανέφερε ο «σκιώδης» υπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.   

Όπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η νέα ακαδημαϊκή χρονιά θα βρει όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας χωρίς πανεπιστημιακό άσυλο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top