Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για μέτρα κατά της Τουρκία ο Δένδιας

Ανένδοτος ο Ερντογάν για την κυπριακή ΑΟΖ

Ανένδοτος παραμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν τα μέτρα κατά της Τουρκίας.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιος ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου θα είναι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η λήψη μέτρων έναντι της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα, που πρότεινε η φιλανδική προεδρία για τις κυρώσεις στην Τουρκία, βρίσκονται μέτρα όπως η περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων, η αναστολή της δανειοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η διακοπή των συζητήσεων για την αεροπορική σύνδεση και το «πάγωμα» των συναντήσεων υψηλού επιπέδου. 

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία

«Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ίδια γραμμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύπρου θα συνεχιστούν, εάν η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδεχθεί την πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για συνδιαχείριση των φυσικών πόρων.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top