Ευχαριστίες Γκουαϊδό στον Μητσοτάκη: Λίκνο της Δημοκρατίας η Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλας στο Star

«Η αναγνώριση και η ελληνική φιλία είναι πράξεις πολύ σημαντικές για τη Βενεζουέλα και πολύ συμβολικές. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας και η Ελλάδα, τώρα ενώνεται με τις τελευταίες προσπάθειες της ΕΕ, ως μία δύναμη, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» δήλωσε ο Εδουάρδο Μασσιέου Παρέδες, εκπρόσωπος του Χουάν ΓκουαΪντό αποκλειστικά στο Star εκφράζοντας  τις ευχαριστίες του για την αναγνώρισή του ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε σήμερα επισήμως τον Χουάν Γκουαιντό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας σύμφωνα με την κοινή θέση και των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα

Χ. ΓΚΟΥΑΊΔΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΚΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ

Η είδηση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη χαρά και από τον ίδιο τον Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό μέσω twitter.  

«Εκ μέρους όλων των πολιτών της Βενεζουέλας ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Ελλάδας για την αναγνώριση του σκοπού μας για μία ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα λίκνο της δημοκρατίας θα είναι χωρίς αμφιβολία ένας μεγάλος Ευρωπαίος σύμμαχος στον αγώνα μας» ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος. 

Ο αντιπρόεδρος των Ην. Πολιτειών Μάικ Πενς με ανάρτηση του αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε δείγμα ισχυρής ηγεσίας.

Εύσημα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ σε Μητσοτάκη για την αναγνώριση Γκουαϊδό

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ:  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Με την κίνηση αυτή δόθηκε ένα τέλος στο πολιτικό φλέρτ που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε πάντως στο Star:   

«Η πρόσφατη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις τρέχουσες εξελίξεις στο πεδίο, στη χώρα αυτή, και κυρίως δεν επιτρέπει στη χώρα μας να παίξει αυτό το ρόλο της γέφυρας συνεννόησης ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχε αναγνωρίσει τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Ο Χουάν Γκουαιντό αυτοανακηρύσθηκε μεταβατικός πρόεδρος στις αρχές του έτους εν μέσω χάους στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο μίλησε τότε για πραξικόπημα.

Η ελληνική κοινότητα στο Καράκας υποστηρίζει ένθερμα τον νεαρό πολιτικό. «Όλοι έχουμε ελπίδα πάνω στον Γκουαϊδό» δήλωσε στο Star o Χόρχε Μπακόπουλος, πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βενεζουέλα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top