Γιατί έκανε «επίθεση φιλίας» ξαφνικά ο Τσαβούσογλου σε Μητσοτάκη - Δένδια

Με την πλάτη στον τοίχο λόγω του ενδεχομένου κυρώσεων από την ΕΕ

Σε μια απροσδόκητη ενέργεια ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει επίθεση φιλίας σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια.
Τώρα που οι Τούρκοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο,  θυμήθηκαν  πως οι Έλληνες πολιτικοί είναι φίλοι τους!  

«Τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη τον γνωρίζω πολύ καλά και προσωπικά από όταν ήταν ακόμη βουλευτής. Είναι ένας φίλος που παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος πρόσθεσε για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια:     

«Και ο υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, ήταν πολύ στενός μου φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης, είναι ένας καλός φίλος και θέλουμε να αναπτύξουμε υγιείς σχέσεις».  

Aπίστευτη γκάφα των Τούρκων: Απάντησαν σε παλαιότερη δήλωση Δένδια!

ΕΕ: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα δύσκολα για την Τουρκία άρχισαν, αφού σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters  η Κομισιόν  ετοιμάζει «Πάγωμα» των  ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία και όλων των σημαντικών χρηματοδοτήσεων, ενώ σταματούν  και  οι συνομιλίες  για μια συμφωνία αεροπορικών μεταφορών. 

«Οποιαδήποτε απόφαση της Ε.Ε εναντίον μας για την Κύπρο δεν θα βοηθήσει, θα στραφεί εναντίον της. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο» υποστήριξε πάντως για αυτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.   

ΝΕΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

Όσο οι  Ηνωμένες Πολιτείες  κλείνουν την στρόφιγγα των εξοπλιστικών, τόσo ο  «Σουλτάνος»   στρέφεται στην Ρωσία. Εκτός από τους S-400 ο Ερντογάν θέλει να αποκτήσει και τον υπερηχητικό  αντι-πλοϊκό  ρωσικό πύραυλο Bastion.

Το σύστημα αυτό στρέφεται αποκλειστικά κατά αντιπάλων ναυτικών δυνάμεων.  Μπορεί να στοχοποιήσει με ακρίβεια πλοία σε απόσταση 350 χιλιομέτρων, ενώ η ταχύτητά που αναπτύσσει φτάνει τα 3.100 Km/h.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top