Aπίστευτη γκάφα των Τούρκων: Απάντησαν σε παλαιότερη δήλωση Δένδια!

«Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» υποστηρίζουν

Σε «δήλωση» του νέου υπουργού Εξωτερικών υποτίθεται «απάντησε»  το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκαλώντας απορίες, καθώς ο Νίκος Δένδιας από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δεν έκανε καμία άλλη δήλωση πέραν των όσων είπε κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, στην οποία  ήταν εξαιρετικά προσεκτικός για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και παρέπεμψε  σε τοποθέτησή του αργότερα και αφού ενημερωθεί!  

Τι φαίνεται ότι είχε συμβεί; Οι Τούρκοι απάντησαν σε παλαιότερες, προ… δεκαημέρου  δηλώσεις του Νίκου Δένδια (την 1η Ιουλίου συγκεκριμένα), όταν ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  - και όχι φυσικά Υπουργός Εξωτερικών - είχε ερωτηθεί από το διεθνές δίκτυο Euronews για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας ενόψει των εκλογών,   μεταξύ των οποίων και για τις σχέσεις με την Τουρκία, από την οποία ζήτησε να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί». Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή περιλαμβανόταν σε χθεσινό ρεπορτάζ ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ίσως να έπαιξε ρόλο στο «μπέρδεμα», αλλά μοιάζει απίστευτο το ότι οι Τούρκοι δεν εξακρίβωσαν... πότε έγινε η συγκεκριμένη δήλωση ή δεν διευκρίνισαν έστω ότι έγινε σε προηγούμενη ημερομηνία) 

«Το "άτακτο" παιδί της Ευρώπης, από την άλλη, είναι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου", η οποία είναι μέλος της ΕΕ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και μαζί με την Ελλάδα παρασύρουν εδώ και χρόνια την Ανατολική Μεσόγειο στην αστάθεια. Το γεγονός ότι η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση" είναι μέλος της ΕΕ δήθεν εκπροσωπώντας ολόκληρο το Νησί, δεν της δίνει το δικαίωμα να καταπατά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκουπρίων» υποστήριξε  συγκεκριμένα το τουρκικό Ύπουργείο Εξωτερικών για μια δήλωση που μεταδόθηκε την…  1η Ιουλίου.  Με τον τρόπο αυτό έδειξαν  τον εκνευρισμό τους πάντως και για την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ το βράδυ της Τρίτης, με την  οποία ασκήθηκε κριτική στην Άγκυρα για τη διακηρυγμένη  πρόθεσή της  για γεωτρήσεις  στην κυπριακή ΑΟΖ,  κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.   

Αν δεν πρόκειται για «γκάφα», τότε πρόκειται σίγουρα για πλήρη και ηθελημένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς ο  εκπρόσωπος του ΑΚP  Ομέρ Τσελίκ δήλωσε σήμερα  απειλητικά: «Το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο. Η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανένα δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top