Πέφτει στα μαλακά και ο Χριστοφοράκος με τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ!

Οργή ΟΟΣΑ για τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα

Οι αντιδράσεις για τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα πλέον επεκτείνονται και στο εξωτερικό. Ο OΟΣΑ αποφάσισε να θέσει τη χώρα μας σε επείγουσα αξιολόγηση μετά τη μετατροπή της ενεργητικής δωροδοκίας από κακούργημα σε…  πλημμέλημα, όπως μετέδωσε  ο δικαστικός συντάκτης του Star Κωνσταντίνος Γεώργιζας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η τροποποίηση μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες που κυμαίνονται από το κλείσιμο εκκρεμών ερευνών διαφθοράς και διώξεων μέχρι την παρεμπόδιση της διεθνούς συνεργασίας σε μελλοντικές υποθέσεις.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση της SIEMENS με βασικούς πρωταγωνιστές όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος να πέφτουν στα μαλακά! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα είχε ενημερωθεί για τις άγριες διαθέσεις του ΟΟΣΑ από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αλλά επέλεξε να μην κάνει τίποτα. Τώρα η Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο επείγουσας αξιολόγησης η οποία περιλαμβάνει και επί τόπου ελέγχους.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι  η Νέα Δημοκρατία είχε κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν τις δεσμεύσεις για τη διόρθωση των προβληματικών άρθρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top