Θεοδωρικάκος: Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

«Θα εργαστούμε πολύ σκληρά αυτό το καλοκαίρι»

Το σύνθημα για σκληρή δουλειά καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην τελετή παράδοσης  - παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών από την απερχόμενη υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Θα εργαστούμε πολύ σκληρά αυτό το καλοκαίρι» είπε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ξεκαθαρίζοντας πως όσα έχουν ακουστεί περί απολύσεων στο Δημόσιο «είναι ψέματα».

«Θα σας αντιμετωπίσω, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά που κάνετε και την προσφορά σας στη χώρα», σημείωσε.

Στέλνοντας μήνυμα στους δημοσίους υπαλλήλους, είπε πως «θα θεωρώ καθένα από εσάς ως συνεργάτη, που έχει έναν και μοναδικό στόχο να υπηρετήσει τον πολίτη».

Από την πλευρά της, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την αναλογία «1 προς 1» για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Προτεραιότητες η απλή αναλογική και η ψήφος των ομογενών

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου, στον πρώτο νόμο που θα έρθει -μέσα στον Ιούλιο- θα υπάρξει ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία δήμων και περιφερειών (για τη λύση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η απλή αναλογική).

Παράλληλα, στις πρώτες προτεραιότητες θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, να αλλάξει η απλή αναλογική καθώς επίσης και η ψήφος των ομογενών (να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top