Μητσοτάκης: Την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα

Πανηγυρικό κλίμα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, το βράδυ της Πέμπτης,  στην Αθήνα.

 «Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι τήρησε την υπόσχεσή του, τον Ιανουάριο του 2016, όταν εξελέγη αρχηγός της ΝΔ,  να την ενώσει, να τη μεγαλώσει, να την ανανεώσει και να την κάνει την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα.

«Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία» ανέφερε . 

Ο  κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι σήμερα η ΝΔ είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων, έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο. «Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά. Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», υπογράμμισε και είπε ότι όσοι κυβερνούν πρέπει να θυμούνται «ότι άρχουν επί ανθρώπων, ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν άρχουν για πάντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε  ότι  κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες και υπενθύμισε  ότι σαν σήμερα το 2015 «με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ' ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης». 

«Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ .

Υπογράμμισε επίσης  ότι το 2018 «ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες», ενώ κατηγόρησε  τον πρωθυπουργό ότι «καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε» και «χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, ενώ αναφέρθηκε στις μειώσεις των εισφορών για σύνταξη και στην κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000» τόνισε.  

Ανήγγειλε ακόμα ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης» και καταδίκασε την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice.

Όπως ανέφερε 1.500 νέοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν αμέσως τα σώματα ασφαλείας, όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα αλλάξουν άμεσα διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους. Δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις. Είναι η ώρα της ευθύνης, της συστράτευσης και της συμμετοχής», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε, για την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή:   

«Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».

Κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ;  «Εμπρός, λοιπόν, για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε. Για να πάμε ενωμένοι μπροστά. Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Για Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Ελάτε να κάνουμε την επόμενη Κυριακή γιορτή όλων των Ελλήνων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top