Δένδιας: Τι θα προσπαθήσει να αλλάξει η ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Θα διαπραγματευτούμε το υπερπλεόνασμα 3,5%, δε γίνεται αυτή η ιστορία»

Ο Νίκος Δένδιας

Στη Συμφωνία των Πρεσπών και σε αυτά που θα προσπαθήσει να αλλάξει η Νέα Δημοκρατία, εάν γίνει κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας στην ΕΡΤ.

Ο υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία είπε πως το κόμμα του θα προσπαθήσει να αλλάξει στη συμφωνία τα άρθρα που αφορούν τη γλώσσα και την εθνικότητα και να βελτιωθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.

Οι πέντε δεσμεύσεις της ΝΔ για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων

Αυτά ζητά η Ελλάδα να αλλάξουν στα βιβλία Ιστορίας των Σκοπίων

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο θέμα με την επιστολή Καραμανλή στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπους για το θέμα των Σκοπίων, επισημαίνοντας πως  επρόκειτο για τακτική κίνηση καθώς υπήρχε κύμα αναγνώρισης της τότε ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» και έτσι επιχειρούσε να κρατήσει τη διαπραγμάτευση ανοικτή.

Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή για το δημοσίευμα σχετικά με τα Σκόπια

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως η ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τις «προβληματικές» διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, λέγοντας πως «ψηφίστηκε για να κυκλοφορούν ελεύθεροι τρομοκράτες».

ΝΔ για Ποινικό Κώδικα: Θα τροποποιήσουμε τα άρθρα για βαριά εγκληματικότητα

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για αντιθεσμική και εξωθεσμική στάση με την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την ώρα που ουσιαστικά είχαν προκηρυχθεί εκλογές.

Όσον αφορά την οικονομία, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έκανε λαμπόγυαλο με το κλείσιμο των τραπεζών» και πως η ανάπτυξη είναι ισχνή, ενώ σε μια χώρα όπως η Ελλάδα θα μπορούσε να φθάνει το 4%. Παράλληλα, εξήγησε πως η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για το υπερπλεόνασμα, καθώς «δεν γίνεται αυτή η ιστορία με το 3,5%». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top