ΝΔ για Ποινικό Κώδικα: Θα τροποποιήσουμε τα άρθρα για βαριά εγκληματικότητα

Μπακογιάννη: Θα μπορούσαν να βγάλουν έξω από τη φυλακή τρομοκράτες

Νδ γραφεία στην Πειραιώς

Σε άρση των άρθρων του νέου Ποινικού Κώδικα, που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας, θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μαστρογεωργίου, στον Alpha, «η κυβέρνηση προέβλεψε απαράδεκτες μειώσεις ποινών με το νέο ποινικό κώδικα».

«Με την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τα "προβληματικά" άρθρα του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας, θα τροποποιηθούν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε σε tweet της πως μαζί με την κατάργηση του ασύλου, το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει πως θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή, θα έρθει και νομοσχέδιο για την κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα, «που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγάλουν έξω από τη φυλακή τρομοκράτες, όπως της 17 Νοέμβρη».

Σημειώνεται πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ισχύει από την 1η Ιουλίου, είναι δυνατόν να απολυθούν με όρους από τις φυλακές τουλάχιστον τέσσερις πολυισοβίτες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα 17 χρόνια έκτισης της ποινής είναι η αναγκαία προϋπόθεση σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικά ώστε να βγει πολυισοβίτης με όρους από τη φυλακή και να μείνει σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Έτσι, σύμφωνα με δικαστικούς, το άρθρο 110Α του νέου Ποινικού Κώδικα δίνει τη δυνατότητα αιτήματος για αποφυλάκιση με όρους στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για να βγουν με βραχιολάκι και να μείνουν στο σπίτι τους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top