Οι πέντε δεσμεύσεις της ΝΔ για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων

Θα ασκήσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ

Μακεδονικά προϊόντα της Ελλάδας

Σε μείζον θέμα της επόμενης μέρας, το οποίο θα διαχειριστεί ως κυβέρνηση, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ανάγει η Νέα Δημοκρατία το θέμα των μακεδονικών προϊόντων.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Εστία, ο Μακάριος Λαζαρίδης, υποψήφιος βουλευτής και σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνει πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών έγινε το αδιανόητο και «εκεί που μας χρωστάγανε, ο κ. Τσίπρας τους χάρισε και το αμπέλι».

Μακεδονικά προϊόντα: Μέσα Μαΐου η επιτροπή για τα εμπορικά σήματα

Tσίπρας προς Ζάεφ: Να βρούμε λύση για εμπορικά σήματα - μακεδονικά προϊόντα

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτηρίζει «εθνικά επικίνδυνο» τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως με τις Πρέσπες αναγνωρίζεται «στους γείτονές μας η δυνατότητα να ονομάζουν τα προϊόντα τους "μακεδονικά"».

Οργή Τσίπρα για τα «μακεδονικά» κρασιά: Τα Σκόπια παραβιάζουν τις Πρέσπες!

Κίνδυνος για χιλιάδες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία"

«Αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα για τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας, που χρησιμοποιούν ήδη τον ίδιο όρο για τα δικά τους προϊόντα. Στην καλύτερη περίπτωση οι Έλληνες παραγωγοί αναγκάζονται δυστυχώς να αποδείξουν ξανά σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, την ταυτότητά μας, τις επωνυμίες μας, τα προϊόντα μας που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στις διεθνείς αγορές», αναφέρει.

Οι πέντε δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων

Ο κ. Λαζαρίδης παραθέτει τις πέντε δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προστασία των μακεδονικών προϊόντων:

1. Την άσκηση βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε., όσο τα εθνικά μας συμφέροντα δε διασφαλίζονται και όσο παραμένουν άλυτα τα προβλήματα σχετικά με τα μακεδονικά προϊόντα.

Κικίλιας: Ο Τσίπρας πάει στα Σκόπια αλλά δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία

2. Την εκκίνηση επικοινωνιακής καμπάνιας για την προστασία του brand «Μακεδονία», η οποία θα γίνει με χρηματοδότηση όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους.

3. Τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να κατοχυρώσουν εμπορικά σήματα για την προστασία των προϊόντων τους, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε.).

4. Την κατοχύρωση περισσότερων μακεδονικών προϊόντων ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) στην Ε.Ε.

5. Την έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα απονέμει αυτόματα το σήμα «GR» στα προϊόντα όλων των μακεδονικών επιχειρήσεων, που έχουν κατοχυρώσει το παράγωγο «Μακεδονικός -ή -ό» στο σήμα τους, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα είναι προϊόντα ελληνικά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top