Κικίλιας: Ο Τσίπρας πάει στα Σκόπια αλλά δεν μπορεί να πάει στη Μακεδονία

«10.000 μακεδονικά προϊόντα είναι στον “αέρα”»

«Είναι πραγματικά ειρωνεία το ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να ταξιδέψει στη Μακεδονία και μπορεί στα Σκόπια», σχολίασε ο Βασίλης Κικίλιας για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία.

«Είναι δείγμα γραφής του κατά πόσο η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν επωφελής για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Σκάι, υπογραμμίζοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα και εξηγεί γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε αυτή τη ζημιογόνο συμφωνία σε όλα τα επίπεδα».

Σκόπια… by night για Τσίπρα και Ζάεφ - Υπέρκομψες Μπαζιάνα και Ζάεβα

Ο κ. Κικίλιας είπε πως εξαιτίας της Συμφωνίας, δέκα χιλιάδες μακεδονικά προϊόντα είναι στον «αέρα» και θα υπάρχει αβεβαιότητα για χρόνια: «Δεν μπορεί να είναι δέσμια και εγκλωβισμένη η οικονομική ζωή της Βόρειας Ελλάδας από κάποιους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες, οι οποίοι θα αποφασίσουν μετά από τρία χρόνια για το εάν 10.000 μακεδονικά προϊόντα μπορούν να έχουν τη στάμπα “GR” και “Μακεδονία” ή όχι. Είναι τραγικό και είναι κάτι για το οποίο θα πιέσουμε».

Τι αντάλλαγμα θα έχει η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

Αναφορικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «κανείς δεν περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξει τις αγκάλες της και να πει “ελάτε”, εφόσον τα Σκόπια δεν συμφωνήσουν για βασικά πράγματα». 

«Εμείς ήμασταν πάντοτε υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά με προϋπόθεση μια έντιμη και σωστή συμφωνία. "Μακεδονική" γλώσσα, ταυτότητα, εθνότητα και τα προϊόντα τα τίναξαν στον αέρα, δείχνοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει άλλη ατζέντα και άλλη έχει ο ελληνικός λαός», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top