Ρουσόπουλος: Ισχυρή κυβέρνηση μετά τις 7 Ιουλίου ή μπαίνουμε σε περιπέτειες

«Μιλάμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό»

«Μιλάμε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. Του λέμε ξεκάθαρα πως εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση με αυτοδυναμία από την κάλπη της 7ης Ιουλίου, ο τόπος μπαίνει σε περιπέτειες», είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο Action24.

O υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών είπε πως σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή μη νίκης της ΝΔ με αυτοδυναμία, είναι πιθανό το σενάριο των νέων εκλογών τον Αύγουστο.

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως οι αγορές έχουν αξιολογήσει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς «ήδη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ήταν εμφανής η διαφορά στην ψυχολογία για την ελληνική οικονομία».

Όπως είπε, η αγορά θα αρχίσει αμέσως να κινείται με την εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ.

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στα πρωτογενή πλεονάσματα, που έχει δεσμευτεί να πετύχει η χώρα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «κατηγορούσε τη ΝΔ για ματωμένα πλεονάσματα, αλλά τα έκανε πιο ματωμένα, πιέζοντας όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εισοδήματος».

Αναφορικά με τον στόχο για 3,5% για το 2019 και την πρόβλεψη του Γιάννη Στουρνάρα πως το πλεόνασμα που θα πετύχει η χώρα θα είναι χαμηλότερο, στο 2,9%, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είπε πως «εμείς ακούμε αυτούς που γνωρίζουν, όχι όπως άλλοι που τους βάζουν απέναντι, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο».

Η Αττική Οδός απαντά στην αναστολή αύξησης των διοδίων

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα των διοδίων της Αττικής Οδού είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα ελέγξει τη σύμβαση, θα δει εάν έχει αποπληρωθεί ο δρόμος και «με βάση τα στοιχεία που θα έχουμε, θα προχωρήσουμε».

Τι είπε για τα Σκόπια, το Βουκουρέστι και την επιστολή Καραμανλή σε Μπους

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκοπίων, παίρνοντας θέση για το ζήτημα της επιστολής του Κώστα Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους το 2005, με την οποία επιχειρούταν η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το όνομα, ως κίνηση τακτικής.

Τι απαντά το περιβάλλον Καραμανλή για το δημοσίευμα σχετικά με τα Σκόπια

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως η επιστολή αυτή είχε δημοσιοποιηθεί από το 2005 και διάβασε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου του Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι», τον οποίο έγραψε ο ίδιος: «Το Βουκουρέστι δεν ήταν μία εύκολη νίκη. Χρειάστηκε, για να φτάσουμε έως εκεί, να συζητήσουμε όλες τις προτεινόμενες λύσεις από τους συμμάχους και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ακόμη και αυτές που ο Καραμανλής είχε απορρίψει εκ των προτέρων».

Όπως εξήγησε, «προσερχόμενοι τότε στο τραπέζι της διπλωματίας με 140 χώρες να έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως “Μακεδονία”, είχαμε δύο επιλογές: ή να το αφήσουμε να οδηγηθεί μόνο του ή να πούμε “ναι, το συζητάμε”. Εμείς ξέραμε τι θέλαμε και έπρεπε -βάσει στρατηγικής- να πούμε ότι προσερχόμαστε στο τραπέζι για να συζητήσουμε. Εάν όντως είχαμε δεχθεί την πρόταση του Νίμιτς για “Μακεδονία-Σκόπια”, το θέμα θα είχε λήξει από το 2005. Το να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις διπλωματικές κινήσεις, που μας οδήγησαν στην εθνικά περήφανη θέση του 2008, είναι τουλάχιστον γραφικό. Εμείς σταματήσαμε τα Σκόπια από το να μπουν στο ΝΑΤΟ, στο οποίο τα έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top