Δένδιας – Αχτσιόγλου: Το live debate και η απίστευτη ατάκα για τον «σταυρό»

Τι είπαν για ελληνοτουρκικά, φορολογία και προσλήψεις σε Δημόσιο

Για τα ελληνοτουρκικά, τις απολύσεις και τους μισθούς στο Δημόσιο, αλλά και τη φορολογία «κοντραρίστηκαν» η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Δένδιας σε live debate στο newsit.

Η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής στο Επικρατείας, αναφερόμενη στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι υπάρχει μια συντονισμένη αντίδραση από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όπως είπε, υπάρχει το αίτημα της Ελλάδας για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία το οποίο και έγινε δεκτό: «Το πότε θα συγκεκριμενοποιηθούν αυτά τα μέτρα δεν εξαρτάται από εμάς».

Ο  Νίκος Δένδιας είπε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα και ότι από την Ευρώπη δεν περιμένουμε κυρώσεις. Αυτό που περιμένουμε να πάρει η κυβέρνηση είναι μια καταδίκη σε λεκτικό επίπεδο». O υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β’΄Αθηνών, είπε πως «δε θα θέλαμε να δούμε προσπάθεια εκμετάλλευσης της έντασης εσωτερικά».

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας θα ζητήσει μέτρα κατά της Τουρκίας

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Οι Έλληνες έτοιμοι για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, τόνισε ότι αν η Τουρκία προχωρήσει σε επιθετική κίνηση προς την Ελλάδα αυτό θα την οδηγήσει σε διεθνή απομόνωση.

Τι είπαν για φορολογία, απολύσεις, μισθούς σε Δημόσιο

Μιλώντας για τη φορολογία, ο κ. Δένδιας είπε πως η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας άμεσα.

«Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα στον τομέα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων για να δώσουμε το στίγμα της διαφορετικής οικονομικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε φάση διετίας.

Νέα δημοσκόπηση: Στο 11,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Αχτσιόγλου κατηγόρησε τη ΝΔ για διττό λόγο, τονίζοντας πως «ο Κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως δεν μπορεί να γίνει καμία φοροελάφρυνση για το 2019, αλλά και πως για να γίνουν και το 2020 θα πρέπει να συμφωνήσουν οι εταίροι μας για μειωμένα πλεονάσματα».

Μητσοτάκης: Από το 2020 η μείωση φόρων, δεν υπάρχει χώρος για φέτος

Ο Νίκος Δένδιας ρωτήθηκε και για το θέμα των μισθών στο Δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας πως «δε θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση μισθού».

Η κυρία Αχτσιόγλου, από την πλευρά της αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων - αποχωρήσεων στο Δημόσιο, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το 1 προς 1 μετά από διαπραγμάτευση, ενώ η ΝΔ θέλει να επαναφέρει την αναλογία «1 προς 5».

«Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα

Υποψήφιοι με ΝΔ η σύντροφος του Παππά, ο Φύσσας και η… Παπακώστα

«Δεν μπορεί να συμβαδίσει το "1 προς 5" με το “ενισχύουμε Παιδεία και Υγεία”, που λέει η Νέα Δημοκρατία», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τις φοροαπαλλαγές, που έχουμε εμείς στο πρόγραμμά μας. Αν τις υιοθετήσει, δε θα μπορεί να κάνει τις προσλήψεις, που ισχυρίζεται ότι θα έκανε. Άρα πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο. Εμείς έχουμε δεσμευτεί για την αναλογία “1 προς 5” στις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις. Εάν υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα, είναι προφανώς καλοδεχούμενη. Από τις προσλήψεις που θα έχουμε, η Υγεία και η Παιδεία είναι απόλυτη προτεραιότητα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Η απίστευτη ατάκα Δένδια για τον «σταυρό» στις εκλογές

Κλείνοντας τη συνέντευξη, όταν ανακοινώθηκε πως η κυρία Αχτσιόγλου είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ο κ. Δένδιας υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, ο υποψήφιος της ΝΔ έριξε μία… απίστευτη ατάκα, κάνοντας την πολιτική αντίπαλό του να ξεσπάσει σε γέλια.

Αναστάτωση με την υποψηφιότητα της Ν. Παλαιτσάκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ελπίζω να είστε στην επόμενη Βουλή και οι δύο», είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Η κυρία Αχτσιόγλου σίγουρα, αφού είναι στο Επικρατείας. Εγώ χρειάζομαι τον σταυρό», είπε και πρόσθεσε γελώντας: «Όπως μου έλεγε ένας εφημέριος, γνωστός μου, ”στον παράδεισο  και στη Βουλή μπαίνεις μόνο με τον σταυρό”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top