«Καραμπόλες» και εκπλήξεις: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι της ΝΔ - Όλη η λίστα

Ποια ονόματα ακούγονται για το Επικρατείας

Η ώρα των ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έφτασε.

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους 419 υποψήφιους βουλευτές της σε όλη τη χώρα μέσα από ένα ψηφοδέλτιο που, όπως λένε από την Πειραιώς, σηματοδοτεί την ανανέωση και τη διεύρυνση του κόμματος.

Το team της ΝΔ είχε δύσκολο έργο τους προηγούμενους μήνες, καθώς το ενδιαφέρον για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ήταν μεγάλο, αποτυπώνοντας τη δυναμική του κόμματος.

«Κλείνουν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι τρεις νέοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι

Αυτοί είναι οι οκτώ νέοι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, για κάθε έναν υποψήφιο, έπρεπε να «κοπούν» τουλάχιστον άλλοι τέσσερις, την ώρα που έπρεπε να τηρηθούν ευαίσθητες ισορροπίες, ώστε να μη διαταραχθεί ο στόχος της ριζικής ανανέωσης και της διεύρυνσης της ΝΔ, αλλά ούτε και η κομματική συσπείρωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ρόκαρε» στη συναυλία των Jethro Tull με την κόρη του

Ανανεωμένα κατά 72% τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών, δηλαδή την πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. 

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά: 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών.

Μάλιστα, 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που ξεπέρασε ακόμα και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες.

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Υποψήφιοι σε Αχαΐα Τσίπρας και Μητσοτάκης – Πώς το σχολίασε ο Παπανδρέου

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, τη Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Ποια ονόματα ακούγονται για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Το μόνο ψηφοδέλτιο που μένει σε εκκρεμότητα είναι το Επικρατείας, το οποίο πιθανόν να κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας.

Εκεί πιθανόν να βρεθεί λόγω… «καραμπόλας» ο διευθύνων σύμβουλος της Green Cola, Βασίλης Ανδρικόπουλος που είχε ανακοινωθεί ότι κατέρχεται υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών. Η μετακίνηση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της ποσόστωσης ανδρών-γυναικών στα ψηφοδέλτια (στον Νότιο Τομέα ξεπερνούσαν κατά ένα τον επιτρεπτό αριθμό).

Kυριάκος Μητσοτάκης: «Ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου»

Στο Μέτσοβο ο Μητσοτάκης: Ο ηλικιωμένος φαν και η… γκλίτσα-δώρο!

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Ανδρικόπουλο να μπαίνει σε μη εκλόγιμη θέση, με ανοικτή προοπτική στη συνέχεια να αναλάβει κυβερνητική θέση.

Πρόσωπο - έκπληξη ο νέος αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ

Η ποσόστωση οδήγησε και σε μία έκπληξη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίζει αναπληρωτή εκπρόσωπο της ΝΔ τον πρώην δήμαρχο Μελισσίων Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος θα ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν αποκλείεται να είναι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ για το ψηφοδέλτιο ακούγονται και τα ονόματα τών πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου και των συμβούλων του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Δείτε εδώ τη λίστα με τους 419 υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου *

 * Όπως έγινε γνωστό από τη ΝΔ, από τυπογραφικό λάθος η λίστα δεν περιλαμβάνει τις υποψηφιότητες των βουλευτών Φωτεινή Αραμπατζή και Απόστολου Βεσυρόπουλου, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι σε Σέρρες και Ημαθία, αντίστοιχα

Δείτε ολόικληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top