Ρουσόπουλος: Τα παιδικά χρόνια, η οικογένεια και η.. δύσκολη διαπραγμάτευση

Το άγνωστο περιστατικό με τον Φρέντυ Γερμανό

Για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, αλλά και τη δύσκολη περίοδο που βίωσε, όταν στοχοποιήθηκε άδικα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, μίλησε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στη εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» στον Alpha, με την Ελεονώρα Μελέτη.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, διευθύντρια ειδήσεων και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Μάρα Ζαχαρέα, με την οποία είναι μαζί 30 χρόνια.

Το άγνωστο περιστατικό με τον Φρέντυ Γερμανό

Ο πρώην υπουργός είχε από μικρό παιδί το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας.

Κάνοντας μία αναδρομή στα παιδικά του χρόνια, θυμήθηκε τη σχολική εφημερίδα, που είχε βγάλει με συμμαθητές του στην Καισαριανή, σε ηλικία 16 ετών.

Μάλιστα, αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό: «Ο Φρέντυ Γερμανός ήταν ένας από τους δημοσιογράφους της εποχής που θαύμαζα και διάβαζα. Είχα το θάρρος να του στείλω διπλωμένο το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας, όπου εγώ είχε γράψει ένα χρονογράφημα. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα την επόμενη μέρα στην Ελευθεροτυπία ότι είχε δημοσιεύσει το χρονογράφημά μου, με τίτλο “Καλωσήρθατε νέε συνάδελφε”. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό για ένα παιδί 16 ετών».

Η πιο μεγάλη στενοχώρια για το Βατοπαίδι

Αν και ο ίδιος έχει αφήσει πίσω την άδικη επίθεση που υπέστη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, για την οποία έχουν καταδικαστεί οι συκοφάντες του, και δεν ζητά κανέναν ρεβανσισμό, θυμάται ότι όλη αυτη η ιστορία προκάλεσε πολλές στενάχωρες στιγμές.

«Οι πιο στενάχωρες στιγμές δεν ήταν για μένα. Ταλαιπωρήθηκαν πολύ οι γονείς μου, τα αδέρφια μου και η οικογένειά μου: η Μάρα και τα παιδιά», είπε ο πρώην υπουργός.

Συνεχίζοντας, θυμήθηκε το πώς είχε φτάσει όλη αυτή η υπόθεση να επηρεάσει και απλά καθημερινά πράγματα, που χαίρεται ένας γονιός με τα παιδιά του: «Ο γιος μου ήταν σε ηλικία που καταλάβαινε. Ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Όταν τον ρωτούσα, τότε, μου έλεγε ότι δεν υπήρχε τίποτα. Τελευταία μου αποκάλυψε ότι γίνονταν κάποια σχόλια μπροστά του: άλλες φορές έκανε ότι δεν κατάλαβε, άλλες απαντούσε και έφευγε. Πιο πολύ με στενοχώρησε όλο αυτό, όταν έφτασε στο σημείο να μου λέει να μην τον πηγαίνω εγώ στο σχολείο, γιατί υπάρχουν φωτογράφοι απέξω και δεν ήθελε όλη αυτή τη δημοσιότητα. Το οποίο ήταν λογικό».

Η Μάρα Ζαχαρέα, το πιο μεγάλο και σταθερό κεφάλαιο της ζωής του

«Με τη Μάρα γνωριστήκαμε το 1989, μόλις είχε γυρίσει από το μεταπτυχιακό της», θυμάται ο κ. Ρουσόπουλος, μιλώντας για τη Μάρα Ζαχαρέα, τη «σιδηρά κυρία» της ελληνικής τηλεόρασης

Όπως λέει, «η Μάρα έχει πολύ χιούμορ, αν και δεν της φαίνεται». Ήταν και είναι το στήριγμά του. Θυμάται πως όταν βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, αντιμετωπίζοντας ψεύτικες κατηγορίες, «μου συμπαραστάθηκε όσο κανείς και στενοχωρήθηκε, ίσως και περισσότερο από εμένα».

Ρουσόπουλος και Ζαχαρέα

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, η συζυγός του, διευθύντρια ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα, σε κοινωνική εκδήλωση / Πηγή φωτογραφίας: NDP

«Η Μάρα ήταν ο άνθρωπος που, στον 21ο αιώνα, δέχθηκε επίθεση, γιατί εργαζόταν ως δημοσιογράφος και ο σύζυγός της ήταν υπουργός. Μια επίθεση την οποία ακόμη δεν καταλαβαίνω, ήταν άδικη. Δε δούλεψε ποτέ σε κρατικό Μέσο. Δεν αξιοποίησε, ούτε εκμεταλλεύτηκε, ποτέ αυτό που ήμουν», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Απέδειξε ότι είναι στη δουλειά επειδή είναι η ίδια καλή δημοσιογράφος. Αρκεί να σκεφτούμε ότι στην τελευταία δεκαετία, που εγώ είμαι εκτός πολιτικής, η Μάρα έχει κάνει μια καριέρα πολύ καλύτερη απ’ ότι πριν, δεν είναι μόνο ότι έφτιαξε, έστησε ένα σάιτ από το μηδέν, το star.gr, επανήλθε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο Star και έγινε διευθύντρια τηλεόρασης με πολύ καλά αποτελέσματα για το δελτίο», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι η κυρία Ζαχαρέα έχει χάσει και αρκετές δουλειές απλά και μόνο επειδή ο ίδιος ασχολούταν ενεργά με την πολιτική. 

Σε εκείνο το σημείο ήρθε και η… απίθανη ατάκα, όταν τον ρώτησε η Ελεονώρα Μελέτη, εάν όλο αυτό διατάραξε τη μεταξύ τους σχέση. Ο κ. Ρουσόπουλος κοντοστάθηκε και είπε, πριν ξεσπάσει σε γέλια: «Ό,τι και να κάνω, δε φεύγει»!

Η πιο δύσκολη… διαπραγμάτευση

Μιλώντας για την οικογένεια, ο κ. Ρουσόπουλος γύρισε τον χρόνο πίσω 30 χρόνια και θυμήθηκε -γελώντας- την πιο… δύσκολη διαπραγμάτευση που έχει κάνει: με τη Μάρα Ζαχαρέα, πριν από 30 χρόνια.

«Εγώ ήμουν από πολύτεκνη οικογένεια. Η Μάρα ήταν μοναχοπαίδι. Όταν γνωριστήκαμε και τα συζητούσαμε, της λέω “είμαι από πολύτεκνη οικογένεια, θα ήθελα να κάνω τέσσερα παιδιά”», θυμάται ο κ. Ρουσόπουλος.

Ρουσόπουλος, Ζαχαρέα και τα παιδιά τους

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, η Μάρα Ζαχαρέα και τα δύο παιδιά τους, Βασίλης και Άννα / Πηγή φωτογραφίας: NDP

«”Τέσσερα;”, μου είχε απαντήσει έκπληκτη η Μάρα. Τελικά συμφωνήσαμε στα δύο. “Βρες μια γυναίκα να κάνεις και τα άλλα δύο”, μου είχε πει, γελώντας», είπε με χαμόγελο ο πρώην υπουργός, συμπληρώνοντας πως ευτύχησαν να δημιουργήσουν μια πολύ όμορφη οικογένεια.

«Ό,τι ήθελα να κάνω στη δημοσιογραφία, το έκανα»

Ο κ. Ρουσόπουλος έχει ερωτηθεί πολλές φορές για το εάν θα επέστρεφε στη δημοσιογραφία ή εάν του λείπει να εργάζεται σε κάποιο Μέσο.

«Στη δημοσιογραφία ό,τι είχα στον νου μου, το έκανα. Έφυγα χορτάτος. Έκαναν πολλά ταξίδια σε δεκάδες προορισμούς, γνώρισα μεγάλες προσωπικότητες σε Ελλάδα και εξωτερικό», ξεκαθαρίζει.

«Όταν μου πρότεινε ο Κώστας Καραμανλής το 2000 να γίνω εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και να ασχοληθώ με την πολιτική, ήμουν πλέον ώριμος να το αποδεχθώ», δηλώνει.

Ρουσόπουλος και Καραμανλής

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος το 2008 στη ΔΕΘ / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης, αλλά και «ασπίδα» στις επιθέσεις που δεχόταν, δηλώνει ότι έχουν ακόμη εξαιρετικές σχέσεις: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα με τον Κώστα Καραμανλή. Έχουμε βρεθεί στα σπίτια μας, περνάω και τα λέμε καμιά φορά στο γραφείο του».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε η κυβέρνηση της ΝΔ να είχε χειριστεί τότε διαφορετικά το –υποτιθέμενο- «σκάνδαλο Βατοπαιδίου», ο κ. Ρουσόπουλος λέει: «Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι θα έπρεπε να το είχαμε χειριστεί διαφορετικά. Ίσως θα έπρεπε να είχα βγει και να πω για ποιους λόγους κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να επιτεθούν σε εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση».

Τα παιδικά χρόνια και «Ο κυρ Βασίλης που περπάτησε δύο φορές τη γη»

Για τα παιδικά του χρόνια, ο κ. Ρουσόπουλος έχει να πει μία και μόνη λέξη: «πανέμορφα».

Ο ίδιος και τα πέντε αδέρφια του, μεγάλωσαν σε μια δεμένη οικογένεια, με κανόνες και πολλή αγάπη. 

Θυμήθηκε, μάλιστα, που ο πατέρας του τον έπαιρνε κάποιες φορές μαζί του: «Ο μπαμπάς μου με έπαιρνε μαζί του από τότε, που ήταν αγροτικός διανομεάς στην Κυπαρισσία. Περπατούσε 30 χιλιόμετρα την ημέρα επί 10 χρόνια. Όταν πήρε σύνταξη, έκανα έναν υπολογισμό μαζί του και βγάλαμε ότι είχε περπατήσει τουλάχιστον δύο φορές την περίμετρο της γης».

Αποκάλυψε και μία άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστή τον παππού και τον γιο: «Ο γιος μου ο Βασίλης είχε γράψει, για τον παππού του, στο δημοτικό ένα διήγημα που είχε βραβευτεί, με τίτλο “ο κυρ Βασίλης ο ταχυδρόμος, που περπάτησε δύο φορές τη γη”».

«Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και στην Κυπαρισσία και εδώ, στην Αθήνα,. Για να είμαι ειλικρινής, όταν ήρθαμε στην Αθήνα, για ενάμιση χρόνο δυσκολεύτηκα. Μου έλειπε η Κυπαρισσία», σημείωσε.

Όσον αφορά τη σχέση με τα αδέρφια του, λέει πως είναι τόσο δεμένοι που έχουν… δημιουργήσει «ένα γκρουπάκι στο viber και τα λέμε κάθε μέρα»!

«Έχασε την επαφή με τον κόσμο η κυβέρνηση»

Ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι ήταν αναμενόμενο, για όποιον παρακολουθούσε (και) τις δημοσκοπήσεις.

Όπως λέει, με την εμπειρία που διαθέτει, «ένας πολιτικός δεν πρέπει ποτέ να χάνει την επαφή με τον κόσμο. Και αυτή η κυβέρνηση την έχασε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top