ΥΠΟΙΚ για την προειδοποίηση Κομισιόν: Θα διαψευσθεί πάλι

Βέβαιος ο Τσακαλώτος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του 2019

Υπουργείο Οικονομικών

Τη βεβαιότητα του ότι η προειδοποίηση σήμερα της  Κομισιόν, στην τρίτη έκθεσή της για τη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας για σοβαρούς κινδύνους, όσον αφορά την επίτευξη από την Ελλάδα του συμφωνηθέντος στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και μετά, καθώς και σχετικά με τη συμμόρφωση με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο το 2020, δεν θα επαληθευτεί,  εκφράζει το Υπουργείο Οικονομικών. 

«Κόλαφος» η έκθεση της Κομισιόν για τις παροχές της κυβέρνησης
 

Το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει συγκεκριμένα σχετικά με την τρίτη έκθεση:    

•             Η  Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το Φθινόπωρο.

•             Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο. Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top