Ρουσόπουλος: Τεράστιο θέμα οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

Διασταύρωσε τα «ξίφη» του με τον Ξυδάκη - Τι είπε ο Χρηστίδης για Βενιζέλο

Διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για τη Δικαιοσύνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το οποίο παρουσίασε όπως κάθε  Σάββατο η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στον νότιο τομέα της Β΄Αθηνών,  Νίκος Ξυδάκης.  Στη συζήτηση συμμετείχε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος  Χρηστίδης.               

"Mπουρλότο": Nέα ηγεσία του Α. Πάγου επέλεξε το Υπουργικό!
 

ΝΔ για νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη: Εμπιστευόμαστε την κρίση του Παυλόπουλου
 

«Αναστρέψιμη η διαφορά με ΝΔ»: Σε εξέλιξη το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο
 

Επιστολή Καλογήρου σε Μητσοτάκη: Να αποφασίσουμε μαζί για Δικαιοσύνη
 

«‘Εχει τελειώσει το ζήτημα για το ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση επέλεξε από τη βραχεία λίστα και δεν υπάρχει κανένα θέμα» υποστήριξε ο κ. Ξυδάκης, με τον κ. Ρουσόπουλο να απαντά:     

«Είναι ένα θέμα που εκτός  από ηθικής τάξης είναι και πολιτικής τάξης. Έπρεπε  η κυβέρνηση να είναι πολύ πιο προσεκτική». 

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν πάει σε εθνικές εκλογές για μείζον εθνικό θέμα αλλά λόγω δυσαρμονίας  με το εκλογικό σώμα.  «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι διαφωνούμε με το α ή β πρόσωπο αλλά θέσαμε καθαρά το ζήτημα που υπάρχει» συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος  Χρηστίδης  διαμαρτυρήθηκε από την πλευρά του για το γεγονός ότι η «πρόσκληση συναίνεσης» απευθυνόταν μόνο στη ΝΔ και όχι στο ΚΙΝΑΛ και στα άλλα κόμματα της αντιπολίιτευσης. 

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε φυσικά, απαντώντας σε ερώτηση της Κ. Παναγοπούλου, και στην είδηση της ημέρας, την αποχώρηση  του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ. 

Αποχωρεί ο Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ με βολές κατά Γεννηματά!

 «Η Φώφη Γεννηματά θέλει να σηματοδοτήσει την ανανέωση του χώρου και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες, τοποθετώντας τον κ. Καμίνη επικεφαλής τoυ ψηφοδελτίου Επικρατείας…  Ο κ. Βενιζέλος ήθελε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Αλλά αυτό είναι ζήτημα της προέδρου του κόμματος που έκανε  την επιλογή της» τόνισε.          

Από την πλευρά του ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε και στο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ - ότι το ίδιο συνέβη και το 2014 με την  επιλογή νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας από την κυβέρνηση Σαμαρά -  επισημαίνοντας ότι  «τότε, με τον κ. Στουρνάρα,  η θητεία της κυβέρνησης βρισκόταν ακόμη στη μέση. Τώρα η κυβέρνηση  έχει ανακοινώσει εκλογές και η θητεία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου λήγει» . «Το νομοθετικό σώμα διατηρεί το δικαίωμα της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης» επέμεινε ο κ. Ξυδάκης, ο οποίος υποστήριξε σχετικά με την οικονομία ότι «ανάσανε ο κόσμος» κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.       

«Είχαμε κοινωνική ειρήνη το διάστημα αυτό. Ανάσανε ο κόσμος.  Ανοίξανε μαγαζιά και  πηγαίνει ο έξω ο κόσμος να πιει μια πορτοκαλάδα» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.         

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συζήτηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα Παναγοπούλου   
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top