«Αναστρέψιμη η διαφορά με ΝΔ»: Σε εξέλιξη το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Τι δήλωσαν οι υπουργοί προσερχόμενοι στη Βουλή

Προβληματισμένοι, με διάθεση αυτοκριτικής, αλλά και με πίστη πως πολλά μπορούν να αλλάξουν με άλλη στρατηγική έως τις εκλογές εμφανιστήκαν πολλοί υπουργοί στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κεκλεισμένων των θυρών.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής.

Όλα ανοικτά για τις αλλαγές της Δικαιοσύνης μετά το «όχι» της ΝΔ

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα επιμείνει -μετά το «όχι» της ΝΔ για συναίνεση- στις αλλαγές των προσώπων πριν τις εκλογές.

Κάτι που αναμένεται να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου στο θέμα, ο οποίος θα κληθεί να υπογράψει στο διάστημα μετά τις 30 Ιουνίου, που λήγει η θητεία του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και έως τις 7 Ιουλίου, που γίνονται οι εκλογές, τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.

Μωραΐτης: Αναστρέψιμη η διαφορά με ΝΔ

«Αναστρέψιμη» χαρακτήρισε τη διαφορά των 9 μονάδων, από τις ευρωεκλογές, ο Θάνος Μωραΐτης.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο υφυπουργός Υποδομών εκτίμησε πως «όπου λειτούργησε η Προοδευτική Συμμαχία, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλά», ενώ αναγνώρισε ότι υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών που πλήγωσαν πολίτες.

Πρόωρες εκλογές: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τα ψηφοδέλτια στα κόμματα

Στις επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Θεανώ Φωτίου και η Όλγα Γεροβασίλη.

«Οι συνταγματολόγοι να εκφράζουν το Σύνταγμα και όχι τις πολιτικές τους θέσεις», είπε με αιχμές προς τους νομικούς επιστήμονες, που τάχθηκαν κατά των αλλαγών πριν τις εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η ΝΔ στο θέμα της Δικαιοσύνης λειτουργεί σα να είναι αυτή η νόμιμη κυβέρνηση της χώρας», είπε με αιχμές η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε φάση άρνησης ο Φλαμπουράρης: Αυτό το αποτέλεσμα ήθελαν οι πολίτες;

«Η Νέα Δημοκρατία είχε μία ευκαιρία να δείξει το συναινετικό της πρόσωπο και έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο», σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Η ίδια, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για τις εκλογές και εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών δεν κρίνεται «από ενδιάμεσες διαδικασίες, όπως οι ευρωεκλογές».

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είπε, προσερχόμενος, ότι οι εκλογές είναι ένα δύσκολο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά για τα δύσκολα είμαστε», ενώ το μήνυμα πως «στη μάχη πας για να κερδίσεις» έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου.

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο

Για «ανοικτή μάχη» ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας, ‘Έφη Αχτσιόγλου, ενώ  η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκτίμησε πως «το άνοιγμα στην προοδευτική συμμαχία βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της εσωκομματικής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ για τις προβλέψεις που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τις εκτιμήσεις με τις οποίες τροφοδοτούσε τα στελέχη της κυβέρνησης, ρωτήθηκε τι απαντά στις επικρίσεις και είπε με δύο φορές με έμφαση: «τίποτα».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top