"Mπουρλότο": Nέα ηγεσία του Α. Πάγου επέλεξε το Υπουργικό!

Δύο γυναίκες στην κεφαλή της Δικαιοσύνης

υπουργικό συμβούλιο

Την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου το υπουργικό συμβούλιο, όπως και την επίσης αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου Ειρήνη Καλού για Εισαγγελέα του  Αρείου Πάγου,  με την κυβέρνηση να επιμένει στον ορισμό νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.   

«Αναστρέψιμη η διαφορά με ΝΔ»: Σε εξέλιξη το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Προηγουμένως  ο κ. Τσίπρας είχε εξαπολύσει επίθεση στη ΝΔ για την άρνησή της να συναινέσει στη διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας την ότι «δεν την ενδιαφέρει η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στην τοποθέτησή του  ότι η διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, την οποία χαρακτήρισε «θεσμικά έγκυρη και επιβεβλημένη», είχε ξεκινήσει ήδη όπως ο νόμος ορίζει πολύ πριν τις ευρωεκλογές, μέσα από τη διαδικασία προεπιλογής από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ότι σε αυτήν συμμετείχαν όλα τα κόμματα, εκφράζοντας μάλιστα και τις προτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες πρόσθεσε ότι για λόγους δεοντολογίας αλλά και δημοκρατικής ευαισθησίας ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποστείλει επιστολή στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βρεθεί μία συναινετική λύση.

Επιστολή Καλογήρου σε Μητσοτάκη: Να αποφασίσουμε μαζί για Δικαιοσύνη

«Ζητήσαμε συναίνεση, προκειμένου κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ψευδώς ότι η εκάστοτε ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι ενεργούμενο της εκάστοτε κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «ήλπιζα ότι η ΝΔ υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος από την άρνησή της, δε θα έκανε αυτή την επιλογή».

«Όχι» από τη ΝΔ στην πρόταση Καλογήρου για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ για την οποία  υποστήριξε:  «Η άρνησή της φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αντιλαμβάνεται τη διαδικασία επιλογής ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τρόπο προσβλητικό για την ανεξαρτησία του θεσμού, αλλά και δηλωτικό των προθέσεών της». 

Το ερώτημα πλέον είναι τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα κληθεί να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα. 

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Αυτά είναι τα νομικά εμπόδια για την κυβέρνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top