Στις 30 Ιουνίου οι εθνικές εκλογές – Δεν ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Σε ποια υπουργεία θα γίνουν αλλαγές

Δείτε στο video τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τις πρόωρες εκλογές

Στις 30 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εθνικές εκλογές σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου.

Στον ένα μήνα που μεσολαβεί, δε θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση - όπως το καλοκαίρι του 2015 - αλλά ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει σε αλλαγές μόνο στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, αλλά και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Πρωθυπουργό έγινε την Κυριακή της 26ης Μαϊου, μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές.

Πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο ανακοίνωσε ο Τσίπρας μετά την ήττα

Μαραθώνιος συσκέψεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Ομιλία Τσίπρα το απόγευμα

Μετά τη «βαριά» ήττα και τη διαφορά των 9,5 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε χθες και ανακοίνωσε πως «αμέσως μετά τον ' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω να προκηρύξει πρόωρες εκλογές».

Το συγκρατημένο χαμόγελο της Μπέτυς και η διακριτική παρουσία της Μαρέβας

Σκυμμένα πρόσωπα στην Κουμουνδούρου – Δεν κρυβόταν η απογοήτευση

Βαριά ήττα για ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες διαφορά – Εκλογές στις 30 Ιουνίου

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, με γνώμονα την εντιμότητά μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του μετά την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας..Δε μου ταιριάζει και δε θα το αγνοήσω. Δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα, δεν επέλεξα τον δρόμο της ιδιοτέλειας. Δε θα το πράξω ούτε τώρα.» είπε και πρόσθεσε:

«Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την έξοδο από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών» συνέχισε για να καταλήξει ότι:

«Η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό. Δε θα αποδράσω και δε θα το βάλω στα πόδια από τη μάχη να υπερασπιστούμε τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα και τις πιο δύσκολες στιγμές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top