Εκλογές: Πιθανόν να καθυστερήσουν τα αποτελέσματα

Έως τις 19.00 ανοικτή η κάλπη - Exit poll του STAR με την MRB

Με αρκετή καθυστέρηση είναι πιθανόν να μάθουμε τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η κάλπη θα κλείσει στις 19.00 και τότε αναμένεται να φανούν ακόμη περισσότερο τα μεγάλα προβλήματα με τις ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές δεκάδων εκλογικών τμημάτων.

Σοβαρές ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές σε πολλά εκλογικά τμήματα

Στην πορεία της ημέρας κάποιες ελλείψεις, πάντως, αντιμετωπίστηκαν. Συγκεκριμένα, σε κάποια τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ενημέρωσαν την αστυνομία, για να αναζητήσει τα μέλη που δεν προσήλθαν, ενώ σε άλλα διόρισαν ψηφοφόρους, που απλά πήγαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ωστόσο, αν συνυπολογίσει κανείς τα πολλά ψηφοδέλτια και τους πολλούς υποψηφίους, αλλά και το γεγονός ότι φέτος διορίστηκαν για πρώτη φορά δικαστικοί αντιπρόσωποι και δημόσιοι υπάλληλοι με πτυχίο Νομικής, που όμως δεν έχουν εκλογική πείρα, τότε ίσως η νύχτα αποδειχθεί… μεγάλη.

Εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Πώς και πού ψηφίζουμε

Μέχρι στιγμής, πάντως, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και τις «λειψές» (όπου υπάρχουν) εφορευτικές επιτροπές, να υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταπεξέλθουν.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μέχρι μετά το μεσημέρι, είχαν σημειωθεί μόνο μικροπροβλήματα σε εκλογικά κέντρα, τα οποία επιλύθηκαν εγκαίρως.

Άρειος Πάγος: Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, η σημερινή εκλογική διαδικασία «είναι πρωτόγνωρη» λόγω του ότι ήταν διπλάσια τα εκλογικά τμήματα και άρα υπήρχε η ανάγκη για διπλάσιους δικαστικούς αντιπροσώπους. «Παρόλα αυτά όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες συνεργάστηκαν, ο Άρειος Πάγος έκανε το καλύτερο δυνατόν ώστε να εξασφαλίσει την ύπαρξη δικαστικών αντιπροσώπων σε κάθε εκλογικό τμήμα και ήδη από χθες νωρίς το βράδυ σε επικοινωνία που είχαμε με τους εφόρους όλων των Περιφερειών της επικράτειας, μας είχαν ενημερώσει για το ότι υπάρχει πληρότητα των δικαστικών αντιπροσώπων σε όλα τα εκλογικά τμήματα» τόνισε, προσθέτοντας πως «όπου χρειάστηκε, λόγω ασθενειών, κωλυμάτων κλπ να αναπληρώσουν κάποιους τους αναπλήρωσαν έγκαιρα».

Όπως επισήμανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με βάση ενημέρωση από τους δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά καλύφθηκαν από αναπληρωματικούς.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Εχουν καλυφθεί τα κενά στις εφορευτικές επιτροπές

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της μη εμφάνισης μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών ο ΔΣΑ σημείωσε πως το θέμα «έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία».

Πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ανέφεραν νωρίτερα πως τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών «είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα».

Το STAR θα μεταδώσει το exit poll στις 19.00, μετά το κλείσιμο της κάλπης, σε συνεργασία με την MRB και τον Δημήτρη Μαύρο.

Το κεντρικό εκλογικό δελτίο του Star Channel με τη Μάρα Ζαχαρέα θα ξεκινήσει στις 18:30 της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top