Τσίπρας με… σαρίκι στο Ηράκλειο: Η Ελλάδα είναι πλέον κυρίαρχη

«Πάμε για 3 - 0» δήλωσε για το «ματς» με τη ΝΔ

Αλέξης Τσίπρας Ηράκλειο

«Η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018, είναι μια χώρα κυρίαρχη», τόνισε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στην οποία εμφανίσθηκε στην έναρξή της με κρητικό… σαρίκι!   «Τον Σεπτέμβριο του 2015 κάναμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε το στόχο μας: Να βγάλουμε από το λαιμό της χώρας τη θηλιά των μνημονίων» υποστήριξε επίσης ο πρωθυπουργός.  «Εκτιμούμε και εγώ και ο κ. Τσακαλώτος ότι στο τέλος του χρόνου θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για περισσότερα μέτρα ανάπτυξης και στήριξης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σε συνέχεια όσων δήλωσε στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα για αύξηση κατά 50 ευρώ της εθνικής σύνταξης.    

Τσίπρας στο Star: Εξετάζουμε αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ!
 

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ψηφοδέλτιό του είναι και μια ψήφος έγκρισης σ' αυτό το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και στήριξης των πιο αδύναμων και η ψήφος στον κ. Μητσοτάκη ψήφος απόρριψης τους» ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ  Βέμπερ, τον οποίο αποκάλεσε «πολιτικό τέκνο του κ. Σόιμπλε, ενώ ανέφερε ότι τη δύσκολη περίοδο, ζητούσε την τιμωρία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ». «Ο κ. Βέμπερ ήταν απέναντί μου κι έκανε την μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να κάνει κανείς σε έναν πρωθυπουργό. Μιλούσα στο κοινοβούλιο και δεν φορούσε τα ακουστικά του. Απαξιούσε δηλαδή να ακούσει αυτά που είχαν να πω» τόνισε. 

Τσίπρας: Ο γιος μου απορεί που λείπω και μιλάω δυνατά στην τηλεόραση!

Για τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι  «καλό είναι κάποιοι να μην προδικάζουν την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι  «προφανώς οι εκλογές αυτές θα παίξουν ρόλο για την επόμενη μέρα. Αν οι πολίτες επιβραβεύσουν τη ΝΔ τα μέτρα δεν θάχουν νομιμοποίηση. Για το αν θα προκαλέσουν εκλογές ή όχι, είναι τόσο μικρό το διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές που δεν έχει νόημα».

 «Χάρη στην δική σας στήριξη, χάρη στην δική σας εμπιστοσύνη, τα καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια και να μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον» επισήμανε  ο κ. Τσίπρας. 

«Το 1-0 το ξεπεράσαμε πάμε για 2-0,  πάμε για 3-0», είπε για τη μάχη τη ΝΔ ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα της μεγάλης συντριπτικής πλειοψηφίας. Δεν είναι μαζί μας όμως αυτοί που τα χρόνια της κρίσης έπαιρναν μίζες για τις προμήθειες των έργων, αυτοί που έστησαν το πάρτυ στον χώρο της υγείας. Ναι, μ' αυτούς δεν θα πορευτούμε μαζί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top