Τσίπρας: Απευθυνόμαστε σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη

«Η δημοκρατική Θεσσαλονίκη θα δώσει τη νίκη την Κυριακή»

Σε  όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, "σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, που δεν φοράει και δεν θέλει να φοράει τα γυαλιά της ιδιοτέλειας και του ρεβανσισμού" απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας  κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Όπως ανέφερε  "πρέπει να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο σε κείνες τις δυνάμεις, που δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα μέσο για να διχάσουν τον λαό".

Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα

"Η δολοφονία του Λαμπράκη δε στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθες και Χρυσαυγίτες του σήμερα" είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: 

«Η δημοκρατική Θεσσαλονίκη θα δώσει τη νίκη στη Προοδευτική Συμμαχία και στον ΣΥΡΙΖΑ την άλλη Κυριακή» . 

Όπως υποστήριξε “εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει με τη δική σας συμμετοχή στους αγώνες και την κάλπη της Κυριακής".

Ζήτησε ακόμη από “κάθε πατριώτη να πει "όχι" σε εκείνους  που προωθούν τον διχασμό και σε όσους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, και τα συμφέροντα της ελίτ που εκπροσωπούν, δεν διστάζουν να διχάσουν".

«Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, για να υπερασπιστούμε τη νέα πορεία που άρχισε» τόνισε ο κ. Τσίπρας.    

"Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται πια σε ξέφωτο και μπορούμε να σχεδιάζουμε ένα μέλλον πιο φωτεινό από το σκοτάδι της χρεοκοπίας και της κοινωνικής λεηλασίας που ζήσαμε, εξαιτίας αυτών που μας ρίξανε εκεί" υποστήριξε ο πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε “ενότητα για να διασφαλίσουμε όσα με τόσο κόπο πετύχαμε και να εξουδετερώσουμε την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου που έχει στόχο να μας ξαναγυρίσει στα σκοτάδια των μνημονίων". 

Συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας: "Η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε τη θηλιά των μνημονίων από το λαιμό του λαού μας χάρη στις δικές του θυσίες και στη δική του εμπιστοσύνη και στήριξη”. Κατηγόρησε ακόμη “εκείνους που έριξαν τη χώρα στον Kαιάδα ότι ήθελαν και επεδίωκαν με κάθε μέσο, την επιβολή ενός τέταρτου -δικού τους- μνημονίου και ότι προεξοφλούσαν την καταστροφή αλλά διαψεύστηκαν παταγωδώς".

«Αξίζει με κάθε κόπο να διατηρήσουμε την ενότητά μας. Να διασφαλίσουμε όσα με κόπο πετύχαμε. Να εξουδετερώσουμε την προσπάθεια παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου, που έχει στόχο να μας ξαναγυρίσει στα σκοτάδια των μνημονίων. Κι αυτό που μπορεί να μας ενώσει είναι η αλήθεια» επισήμανε ο πρωθυπουργός.  

Ο  πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι “όταν δεν μαρτυρά ότι την επόμενη Κυριακή θα χάνει 1-0, μαρτυρά το βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα του  για εργασιακή βαρβαρότητα, κατάργηση του οχτάωρου, εφταήμερο δουλειάς, κατάργηση της 13η σύνταξης και όλων των θετικών μέτρων,κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών επιδομάτων”. 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 

"Για να περάσει αυτό το μαύρο σχέδιο, υπάρχει μόνο μια προϋπόθεση για να το καταφέρουν: Να μας διχάσουν. Θέλουν να μας χωρίσουν σε πατριώτες και μη, εθνικόφρονες και μη, καλούς Έλληνες και μη", ανέφερε, ενώ για τη  Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι  “θα χάσουν οι πατριδοκάπηλοι και οι έμποροι του έθνους, θα κερδίσει όμως η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, η ειρήνη, η Θεσσαλονίκη”. 

O κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "η συμφωνία των Πρεσπών μας ξανάδωσε το όνομα της Μακεδονίας, αναγνώρισε την Ιστορία μας και υποχρέωσε τους γείτονές μας να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, να αλλάξουν το συνταγματικό τους όνομα, να αλλάξουν ονόματα σε αεροδρόμια και δρόμους, να αλλάξουν τα βιβλία τους, να βάλουν τέρμα στην ιδιοποίηση της δικής μας Ιστορίας".

Πρόσθεσε ότι "πλέον εμείς μόνο έχουμε αεροδρόμιο Μακεδονία και όχι οι γείτονές μας, μόνο εμείς έχουμε πανεπιστήμιο Μακεδονία όχι οι γείτονές μας". 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top