Νίκος Αβραμίδης: Πώς θα αλλάξει η Αθήνα τη σημερινή της εικόνα

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη

Νίκος Αβραμίδης

Ο Νίκος Αβραμίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», μιλά για τα προβλήματα και τις λύσεις της Αθήνας.  

Η Αθήνα αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι δεν παρέχει στον επισκέπτη όσα θα έπρεπε; 

Αναμφίβολα ο τουρισμός για την χώρα μας, αποτελεί την κινητήρια δύναμη και κατέχει κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ειδικά τον τελευταίο καιρό που ο τουρισμός σημειώνει ραγδαία αύξηση. Σαφώς και η Αθήνα μας σήμερα δεν παρέχει όσα πρέπει στους επισκέπτες της, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει πλήρως εγκαταλειφθεί σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας αυτό ως δεδομένο, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να επανέλθει η πόλη στην κανονική της λειτουργία και να αναδειχθούν οι κρυμμένοι της θησαυροί. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε μια φωτεινή, λειτουργική και φιλόξενη πόλη, με προτεραιότητα στον πολίτη και στην γρήγορη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του, με επαρκή καθαριότητα από άκρη σε άκρη και κουλτούρα ανακύκλωσης, με περισσότερο πράσινο και πάρκα αναψυχής με την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ασφάλεια να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ενεργειών.

Νίκος Αβραμίδης

Νίκος Αβραμίδης

«Αθήνα Ψηλά» γιατί να ψηφίσει κάποιος; 

Η Αθήνα χρειάζεται δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τη σημερινή της εικόνα. Γιατί, πάνω από όλα, η Αθήνα είναι η πόλη των πόλεων. Και επειδή ακριβώς πρέπει να γίνουν πολλά, χρειάζεται έναν doer, έναν ακτιβιστή, έναν ισχυρό άνθρωπο, που να έχει την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία της αυτοδιοίκησης ώστε να μπορεί να γνωρίζει το μηχανισμό του Δήμου και πως λειτουργεί, για να μπορεί να τα καταφέρει. Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατέχει αυτά τα χαρακτηριστικά και παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με μετρήσιμους, ρεαλιστικούς και κοστολογημένους στόχους για την Αθήνα και 7 ξεχωριστά προγράμματα με αποκέντρωση μέσων, πόρων και αρμοδιοτήτων για καθεμιά από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας, που με συνέπεια, αφοσίωση και πολλή δουλειά από όλους μας θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας.

Πόσο ποιοτική είναι η ζωή ενός δημότη στην Αθήνα;

Η Αθήνα μας στερείται αυτή τη στιγμή τον πολιτισμό της καθημερινότητας του πολίτη. Όλα εκείνα τα μικρά που εντέλει κάνουν τα μεγάλα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της πόλης επί σειρά ετών, έχουν δημιουργήσει αδιαμφισβήτητα ένα αίσθημα απαξίωσης και απογοήτευσης στους Αθηναίους. Αυτή η συνθήκη πρέπει να αλλάξει άμεσα και επιβάλλεται να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα ζωής των Αθηναίων πολιτών. 

Η αναλογία πρασίνου σε σχέση με την έκταση της πόλης είναι από τις πλέον μικρές στην Ευρώπη πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό; 

Η Αθήνα έχει όντως λίγο πράσινο. Το πράσινο είναι πηγή ζωής και ενέργειας για την πόλη και δίνει διεξόδους αναψυχής στους πολίτες. Με την εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού προγράμματος για την Αθήνα και την εισαγωγή καλών πρακτικών από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, δίνεται έμφαση στη φύτευση νέων δέντρων και στην συντήρηση και προστασία των υφιστάμενων χώρων πρασίνου ώστε αυτοί να αποτελούν χώρους περιπάτου, χαλάρωσης, συνάντησης και ελευθερίας για τους πολίτες. Ακόμα, σε επίπεδο γειτονιάς πρόταση μας είναι να δημιουργηθούν σύγχρονα πράσινα σημεία γειτονιάς για τη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση πολλαπλών ρευμάτων αποβλήτων (Συσκευασίες, Μπαταρίες, ρούχα κλπ.) με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας στους κατοίκους που θα δίνει παράλληλα κίνητρα και θα τους επιβραβεύει για τη συχνή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Ανάμεσα στα προβλήματα που εντοπίζουν οι έρευνες για την Αθήνα είναι η ασφάλεια, οι πολίτες κάνουν λόγο για γωνίες που μόλις σκοτεινιάσει δεν βγαίνεις από το σπίτι σου; 

Σε μια πόλη όπως η Αθήνα μας, όπου όλο και περισσότερο αυξάνονται τα κρούσματα παρανομίας και εγκληματικότητας - πλήγμα στην Δημοκρατική νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου- είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα. Είναι αυτονόητο ότι χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε οικονομική ανάπτυξη, ούτε ευζωία και ευημερία, που είναι η προφανής απαίτηση όσων ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. Μια φωτισμένη και προσβάσιμη για όλες και όλους Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και από εκεί οφείλουμε να ξεκινήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανάμεσα από πολλά άλλα, η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο ασφαλείας που θα συμμετέχει ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε ρόλο συντονιστή με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της παραβατικότητας στις γειτονιές της Αθήνας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top