Μητσοτάκης στον Κορυδαλλό: Δουλειές και ασφάλεια στις γειτονιές

Συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες

Κυριάκος Μητσοτάκης Κορυδαλλός

Aνοιχτή συζήτηση με πολίτες είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την επίσκεψή του σήμερα στον Κορυδαλλό. «Από μένα μπορείτε να περιμένετε τρία πράγματα: χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τα νέα παιδιά και ασφάλεια στις γειτονιές», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Το σχέδιο μείωσης των φόρων που παρουσίασε ο Μητσοτάκης
 

Ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας νωρίτερα βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και περαστικούς. «Ο κ. Τσίπρας δίνει προεκλογικό επίδομα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που το ονομάζει 13η σύνταξη, όμως την ίδια στιγμή έχει νομοθετήσει να κοπεί η 12η σύνταξη. Και αυτό γιατί μείωσε το αφορολόγητο όριο, και αρνήθηκε να δεχθεί την τροπολογία που καταθέσαμε για να ακυρωθεί αυτό το μέτρο», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνταξιούχους, και πρόσθεσε: «Ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ; Ποιος αύξησε τις εισφορές υγείας στις συντάξεις; Ποιος αποφάσισε οι νέοι συνταξιούχοι να παίρνουν συντάξεις μειωμένες κατά 38%; Αυτά είναι τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνταξιούχους».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, που, όπως είπε, ισοδυναμεί με εξοικονόμηση 150 έως 200 ευρώ κατά μέσο όρο το χρόνο για κάθε νοικοκυριό. Καυτηρίασε επίσης τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης, που «έμεινε μισή» καθώς ο καφές και τα λοιπά ροφήματα παρέμειναν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται σε καφέ του Κορυδαλλού 

 «Είμαστε αντισυριζαίοι» του είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα, ενώ ένας καταστηματάρχης τον προέτρεψε «να κοιτάξεις τα σχολεία για τα παιδιά μας».  «Δεν θέλω να είστε αντισύριζα, θέλω να είστε με την Νέα Δημοκρατία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «όταν μιλάω για την Παιδεία, ξεκινάω πάντα από τα σχολεία, όχι από τα πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ αύριο θα περιοδεύσει στην Κρήτη.

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα.

O Πρόεδρος της ΝΔ με εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράσταση του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών μας. Κατέστησε ακόμη μία φορά σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε., εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top