Σε εγρήγορση καλεί ο Αυγενάκης για το αδιάβλητο των εκλογών!

Χαρίτσης: Θεσμικό ατόπημα - ΣΥΡΙΖΑ: Γελοιοποιεί τη ΝΔ

Θέμα κατοχύρωσης του αδιάβλητου των εκλογών εγείρει η ΝΔ με δήλωση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος  Λευτέρη Αυγενάκη.        

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε συγκεκριμένα στον Σκάι: «Για  εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει παρά μέχρι την ώρα της κάλπης. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία και τις τέσσερις κάλπες να το ξεχάσουν. Θα εγγυηθούμε με τους εκλογικούς αντιπροσώπους μας ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών». 

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ     

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρό θεσμικό ατόπημα». 

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης «τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς», αλλά εξέφρασε  την ελπίδα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβεί σε κατηγορηματική αποδοκιμασία των δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του. 

Έντονα αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:   

«Η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον Γραμματέα της, κ. Αυγενάκη, να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης.

Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες…». 

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ  

Ο κ. Αυγενάκης επέμεινε πάντως και σε δήλωσή του  απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση:  

«Προειδοποιήσαμε εγκαίρως την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χαρίτση να τηρήσει πιστά τους νόμους και την αδιάβλητη παράδοση της εκλογικής διαδικασίας στην χώρα μας και να μην υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο αμφισβήτησης πόσο μάλλον αλλοίωσης της ετυμηγορίας των Ελλήνων πολιτών. Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης όπως θέλει να τις βλέπει ο κ. Τσίπρας.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τα στελέχη της νέας Δημοκρατίας να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και η έκδοση των αποτελεσμάτων τους». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top