Σκληρή επίθεση θεολόγων σε Γαβρόγλου – Η φράση που τους ενόχλησε

Αιχμές για υποκρισία από πολιτικούς που πάνε στις εκκλησίες

Θεολόγοι σε πορεία το 2017
* Φωτογραφία αρχείου

Σκληρή επίθεση στον Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με αφορμή μια φράση του υπουργού Παιδείας στη Βουλή.

Οι θεολόγοι, με ανακοίνωσή τους, κατηγορούν τον κ. Γαβρόγλου για «εμπαιγμό των ιερών παραδόσεων» και «σκανδαλισμό της θρησκευτικής συνείδησης του ελληνικού λαού».

Ιδρύονται νέα τμήματα ΑΕΙ από Σεπτέμβριο – Δείτε πού

Αφορμή στάθηκε η ειρωνική απάντηση του υπουργού Παιδείας στον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, όταν του είχε ασκήσει κριτική επειδή έφερε τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία. «Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είχε θρησκευτικές ευαισθησίες», είχε πει ο κ. Γαβρόγλου.

Γαβρόγλου: Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το νομοσχέδιο να στείλουμε βοηθούς!

Οι θεολόγοι δε σταματούν εκεί και κατηγορούν τον κ. Γαβρόγλου για απαράδεκτη στάση όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών: «Είναι, μάλιστα, μνημειώδης η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, που προέκυψε από την μη τήρηση και μη εφαρμογή των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσαν, ήδη από την Άνοιξη του 2018, τα νέα Προγράμματα Θρησκευτικών του Υπουργείου (του)».

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για υποκρισία από πλευράς πολλών πολιτικών, οι οποίοι –όπως λένε- «προσπαθούν να αποδομήσουν, να απομειώσουν και να αμαυρώσουν την ορθόδοξη πίστη του λαού μας», αλλά από την άλλη «σπεύδουν να ανάψουν κεριά στις εκκλησίες για να δείξουν ότι συνεορτάζουν, ως πιστοί με τους πιστούς, στη μεγάλη εορτή της Ανάστασης του Κυρίου!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top