Ιδρύονται νέα τμήματα ΑΕΙ από Σεπτέμβριο – Δείτε πού

Ψηφίστηκε με 147 «ναι» το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία

Τέσσερα νέα πανεπιστημιακά τμήματα θα αποκτήσει η Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, καθώς το νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου για την Παιδεία πέρασε με 147 «ναι».

Όπως προβλέπεται, από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία:

- Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Αργος Αργολίδας (η τροπολογία κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα, που εκλέγεται στην Αργολίδα)

- Τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα την Έδεσσα Πέλλας (η τροπολογία κατατέθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, που εκλέγεται στην Πέλλα).

- Τμήματος Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη (η τροπολογία κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη και Μίμη Δημητριάδη, που εκλέγονται στην Κοζάνη, και τον Κωνσταντίνο Σέλτσα, που εκλέγεται στη Φλώρινα).

- Τμήματος Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα την Φλώρινα (η τροπολογία κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη και Μίμη Δημητριάδη, που εκλέγονται στην Κοζάνη, και τον Κωνσταντίνο Σέλτσα, που εκλέγεται στη Φλώρινα).

Στο νομοσχέδιο, που υπερψηφίστηκε, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- και οι αλλαγές για τη νέα Γ’ Λυκείου, αλλά και ο τρόπος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου θα υπάρχουν σχολές στις οποίες θα γίνεται εισαγωγή με τις πανελλαδικές εξετάσεις και σχολές που η εισαγωγή θα γίνεται μόνο με το απολυτήριο λυκείου.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Επιστροφή στις δέσμες ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο που ανασυγκροτεί τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «νομοσχέδιο-έκτρωμα». Η Νέα Δημοκρατία μιλά για προεκλογικά ρουσφέτια, όσον αφορά τη δημιουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ, και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σβήνει» τα ΤΕΙ από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Θα τα καταργήσουμε

Αντίθετοι με τον νόμο είναι και οι πανεπιστημιακοί, που τονίζουν πως έγινε χωρίς επιστημονικές μελέτες και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top