Γαβρόγλου: Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το νομοσχέδιο να στείλουμε βοηθούς!

Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Τρικούβερτος καβγάς στη Βουλή

Με μεγάλο καβγά ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα στη Βουλή και έντονη κριτική στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, με τη ΝΔ αλλά και το ΚΚΕ να βάλλουν κατά του υπουργού Παιδείας, σχετικά με τον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου για την Παιδεία σαν «επείγοντος». 

Θολό το τοπίο για το μέλλον των πανελληνίων- Γαβρόγλου: «Για μας η Παιδεία δεν είναι σαμπουάν»     

Ο κ. Γαβρόγλου ειρωνεύθηκε την αντιπολίτευση,  προς την οποία απευθύνθηκε  με την φράση «αν δεν μπορείτε να διαβάσετε 1.200 σελίδες σε λίγες ώρες να σας στείλουμε βοηθούς», ενώ απαντώντας στην αντίδραση του ΚΚΕ για τη συζήτηση του νομοσχεδίου τη Μεγάλη Εβδομάδα σχολίασε ότι  «δεν ήξερα πως το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος  Θανάση Παφίλη. 

«Σώστε τα Πρότυπα Σχολεία»: Η αριστεία δεν είναι ρετσινιά

Το ΚΙΝΑΛ δεν συμμετέχει στη συζήτηση, έχοντας  αποχωρήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο εισήχθη στις επιτροπές. 

«Εδώ στραγγαλίζετε και ευτελίζετε η κοινοβουλευτική διαδικασία με την μορφή του επείγοντος. Ίσως να φταίμε και εμείς που έχουμε δώσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να κάνει παράρτημα τη Βουλή. Αυτό όμως δεν είναι Δημοκρατία είναι κάτι άλλο που με δέος κοιτάμε» τόνισε από τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τζαβάρας,  με τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, να απαντά: «Τη ζήσαμε τη Δημοκρατία με το σχέδιο Αθηνά»! Ο κ. Τζαβάρας διαμαρτυρήθηκε μετά το σχόλιο, με τον κ.Βαρεμένο να του κλείνει το μικρόφωνο!     

«Από τον Σεπτέμβριο του 2017 μόνο το Ποτάμι έστειλε προτάσεις επί του νομοσχεδίου.   Γιατί κανένα άλλο κόμμα δεν έστειλε προτάσεις. Γιατί τώρα τόση ένταση;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο υπουργός  Παιδείας, με την… πρόσκλησή του προς τη ΝΔ για να στείλει βοηθούς στην ανάγνωση του νομοσχεδίου να προκαλεί την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Βασίλη Κικίλια  που ακούστηκε να φωνάζει  «πού νομίζετε ότι είστε;» και «ντροπή!».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top